Ovo su najbezbedniji automobili po klasama iz 2015. Video

Euro NCAP je zvanično objavio najbezbednije modele automobila po klasama za 2015. godinu tokom koje smo na tržištu imali priliku da upoznamo preko 40 noviteta.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Volvo "XC 90"

Tokom 2015. su proizvođači automobila uveli novine poput predzatezača

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

sigurnosnih pojaseva dok je tehnologija autonomnog kočenja sve prisutnija u svim segmentima. Bezbednosne ocene novih modela su pokazale da su ove tehnologije napravile veliku razliku u odnosu na starije modele koji su i dalje u prodaji.

Model sa najboljom ocenom u 2015. je Volvo "XC90". Nova perjanica švedske firme se nadmetala u klasi velikih terenaca, a zabeležila je čak 97 od ukupno 100 poena za zaštitu odraslih i 100 poena za sigurnosne sisteme.

Najbolji u klasi malih terenaca za 2015. je Mercedes "GLC", dok su se u klasi velikih porodičnih automobila dva modela podjednako dobro pokazala: Jaguar "XE" i Tojota "avensis". Jaguar je ipak pobedio u svom segmentu jer su mu svi sigurnosni sistemi u okviru standardne opreme.

Kada su u pitanju mali porodični automobili najbezbedniji je Infiniti "Q30" koji se najbolje pokzaoa u zaštiti pešaka pre svega zbog svoje aktivne haube.

Honda "jazz" i Suzuki "vitara" su bili podjednako dobri u klasi superminija, ali je NCAP ipak prvo mesto dodelio "jazz"-u zbog naprednijih sigurnosnih sistema.

U klasi malih MPV-ova je najbolji bio VW "turan", dok je Ford "S-MAX" završio ispred konkurencije u segmentu velikih MPV-ova. 

Tokom 2015. je Euro NCAP takođe obratio veliku pažnju na klasi roudstera, kategoriju relativno skupljih autmobila čija se bezbednost često olako shvata od strane proizvođača. Nijedan od testiranih modela nije zabeležio maksimalnih pet zvezdica pa je Mazda "MX-5" sa četiri zvezdice najbolja u klasi.


VIDEO> Euro NCAP najbolji po klasama u 2015:

Povezane teme: Euro NCAP, Kreš test, Sigurnosni sistemi, Volvo XC90
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»