Zašto su samovozeći automobili popularniji u Kini nego na Zapadu?

Kinesko tržište automobila je već godinama najveće na svetu i predstavlja ključan deo globalnog uspeha svih većih proizvođača, a stručnjaci smatraju da će upravo ova istočna zemlja biti savršeno tržište za prodaju budućih samovozećih automobila.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Prema najnovijoj studiji, kineski potrošači su zainteresovaniji za autonomnu tehnologiju u odnosu na američku i nemačku populaciju.

 

Šef Kontinentala za Kinu Rolf Kremer smatra da će prve autonomne tehnologije

Učestvujte u anketi: Da li će kompjuteri biti bolji vozači od ljudi?

na ovom tržištu bidi dostupne već 2016. Nakon toga, polu-autonomni automobili će se pojaviti 2020, a potpuno samovozeća vozila 2025. godine.

 

Takođe, nacionalne i lokalne uprave u Kini se sve više bave pitanjem pravnog pitanja autonomnih vozila, a kao glavni razlog ovih težnji su prevelike gradske gužve u većim gradovima.

Pored ovoga, u Kini na godišnjem nivou u saobraćajnim nesrećama život izgubi čak 100.000 ljudi, znatno više u odnosu na 34.080 u SAD i oko 12.000 u Evropskoj Uniji tokom 2012.

 

I dok su zvaničnici svesni da autonomni automobili nijedan od ovih problema ne rešavaju u potpunosti, veruje se da bi znatno poboljšali opšte stanje.

Povezane teme: Samovozeći automobili, Kinesko tržište, Kina

Poslednji komentari

deki
Četvrtak, 30. 10. 2014. 13:29h
neregistrovan korisnik
verovatno auto nije u cvetu mladosti, auto sa tim menjacem trosi vise goriva, a ako dolazi vreme odrzavanja menjaca, nemoj se cuditi sto ne mozes da ga prodas. Ja sam kupovao nov auto i u salonu su mi nudili gratis automatski menjac, ipak sam izabrao sestostepeni manuelni. uz samo rayliku od litar goriva na 100km, na 100000km, to je 1000 litara goriva vise koje potrosi auto sa AT menjacem.
Ferrari-
Četvrtak, 30. 10. 2014. 08:33h
neregistrovan korisnik
Ja mislim da imaju kompleksa, kao i kod svi suv vozaci moraju da ima sve staje novo isto ko i bluze samo da je malo texta i poznati marke a nema Veze ako e kopia.
Hamond
Sreda, 29. 10. 2014. 10:25h
neregistrovan korisnik
Mislim da znam jednu zemlju, malo juznije odavde, gde ce njihova popularnost nadmasiti onu u Kini. Skoro, pa ce dostici svoj ideal: lezis, a ides.
ivan
Sreda, 29. 10. 2014. 07:08h
neregistrovan korisnik
zato sto su kinezi uzas vozaci
Neandretalac
Utorak, 28. 10. 2014. 17:02h
neregistrovan korisnik
Гледам ову другу слику, не радиш ништа а возиш... ценим да би били најпопуларнији у Црној Гори :))) Шалим се наравно, да се не увреде Црногорци :)
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»