Borković u Španiji na pripremama za Aziju i narednu WTCC sezonu

Najbolji srpski automobilista završio je jednodnevno testiranje sa svojim Campos racing timom u Španiji u sklopu pripreme za predstojeće azijske trke, ali i za narednu sezonu.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Borković je na žalost zbog nedostatka budžeta na testovima ostao samo jedan

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

dan, a za testiranje je koristio automobil klupskog kolege Huga Valentea jer se njegov automobil nalazi u kontejneru u Aziji dok se krajem septembra ne razreši pitanje žalbe na Dušanovu kaznu u Argentini.


“Posle mesec i po dana sam seo u automobil i osećaj je sjajan. Radili smo na dosta izmena koje ne bih smeo da otkrivam, ali koje će nadam se, već u Pekingu biti vidljive. Radujem se azijskoj turneji I nadam se da ću osam preostalih trka završiti bez problema “- rekao je Borković.


Test u Španiji za Borkovića izuzetno je važan, ne samo zbog azijske turneje, već i zbog čitave naredne sezone jer se posle trke u Makau, 15.novembra, automobili tek u januaru vraćaju u Evropu i ima jako malo vremena za nova testiranja.


“O ovom problemu jedino ne moraju da brinu fabrički timovi jer imaju rezervne test automobile. Privatnici kao što sam ja to sebi ne mogu da priušte i zbog toga će

Pogledajte ponudu polovnjaka na sajtu Mojauto.rs

između ostalog naredne sezone postojati klasa Independents Trophy. To znači da će se za razliku od ove godine, a kao što je bilo prethodnih godina, svi privatnici takmičiti zajedno sa fabričkim timovima, postojaće jedna TC1 klasa, ali će se uz generalno bodovanje sa fabričkim timovima privatnici boriti i za bodove, plasman i odvojeno postolje i za Independents trophy.”- dodao je Borković.


Upravo ova novina srpskom asu daje dodatnu snagu da se bori i da do kraja sezone što više nauči o stazama, unapredi auto i spremi se za sjajne rezultate u Independents Trophy u sklopu WTCC 2015.


“Moj tim i ja se se borimo i za sledeću godinu, i nadamo se da ćemo uspeti u

Pogledajt eponudu sjata mobile.de na srpskom jeziku.

formiranju budžeta što je najteži deo posla. Ali ništa nije nemoguće, ipak je

WTCC jedno od prestižnijih FIA takmičenja i prava je čast da sam obezbedio i zadržao poziciju u ovom svetskom šampionatu.”-rekao je Borković posle testiranja.

Povezane teme: Dušan Borković, trke, Pripreme, WTCC šampionat

Poslednji komentari

deki
Petak, 12. 09. 2014. 10:27h
neregistrovan korisnik
Cak sta vise, dosta je losiji od klupskog kolege Valentea, koji je pri tome od njega mladji 8-9 godina, tako da price o neiskustvu...
Pravda
Petak, 12. 09. 2014. 09:31h
neregistrovan korisnik
Svaka čast Borkoviću!!! Da je pravde njega bi država trebala da finansira i pomaže, jer je ogroman uspeh samo pojaviti se u WTCC takmičenju, a da ne pričamo o prezentovanju Srbije celom svetu......
Mala
Četvrtak, 11. 09. 2014. 22:35h
neregistrovan korisnik
Idemo Duco!!! Najbolji si!!!
Drazen
Četvrtak, 11. 09. 2014. 21:54h
neregistrovan korisnik
Sada gledam na sajtu wtcc sajtu. Dušan je zadnji u šampionatu. Marin Čolak je bio daleko uspešniji, ali sa neuporedivo manjim budžetom i mnogo lošijim autom. to je realnost. Pozzz
Sale
Četvrtak, 11. 09. 2014. 15:06h
neregistrovan korisnik
Malo se edukuj pa nauci ko je Duca i koliko decko vredi.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»