Savetujemo: "Stilo" ima stila, ali ponekad prevari

Iako je „punto“ među najpopularnijim polovnjacima u Srbiji ljubitelji dobrog dizajna i stila uglavnom opredeljuju za drugi fijatov brend. Mana “fijat stila” je to što u njegovoj kategoriji, sa istom cenom, možda može da se pronađe i neki “Nemac” sličnog godišta sa još manjom potrošnjom posebno ako je reč o dizel agregatu.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Fijat stilo: Srpski putevi mogu biti rak rana za ovog četvorotočkaša

Pre nego što odluče da kupe "fijat stilo", kupci treba da znaju da je za njega karakteristično mnogo sitnih stvari koje na prvi pogled mogu da uplaše. Elektrika nije nešto čime će se “stilo” pohvaliti jer se često dešava da lampice za “er-beg” svetle a da nema problema sa pomenutim uređajem. Takođe, srpski putevi mogu biti rak rana za ovog četvorotočkaša.


- Amortizeri i oscilujuća ramena su mu veoma slaba tačka. Međutim na našim putevima teško izdržavaju i modeli čiji konstruktori se hvale kako imaju izdržljeve pomenute elemente - kažu stručnjaci sa portala mojauto.rs.
 

Nagrada

U periodu od 11. maja do 10. juna sajt Moj Auto će nagraditi svoje posetioce koji u tom periodu ostave besplatan auto oglas. Stručna komisija magazina "AutoBild" oceniće svaki oglas u ovom periodu.

Upozorenja na kontrolnoj tabli se uključuju a da oštećenja motora u stvari ne postoje. To je znak da su česte greškeu u samom kompjuteru motora koji nije u stanju da dobro detektuje kvar. Farovi su podložni kondenzaciji i nekad brzo dolazi do toga da zamagle na unutrašnjoj strani.
 

- Stilo jeste dobra kupovina ali se u njegovoj kategoriji i u toj ceni može pronaći bolji ili dugotrajnihi polovnjak. Osim toga, ovo je automobil koji brzo gubi vrednost

- kažu na portalu mojauto.rs.
 

Primera radi, Fiat stilo Benzinac 1.4 16v sa snagom od 95 konja ima svoje prednosti i mane. Registracija nije prevelik trošak. Opseg potrošnje goriva, koji pokazuje kompjuter, varira od 2 do 25 litara na 100 kilometara na sat. Motor slabo nosi karoseriju, a slabost motora odražava se direktno i na veću potrošnju posebno pri velikom broju obrtaja. Možda je motor od 1.600 bolje rešenje ali pošto je reč o polovnom automobilu sve treba staviti na vagu.

 

Mane polovnog Fijata Stilo

  • 1. Elektrika - lampice
  • 2. Greške u kompjuteru motora
  • 3. Kondenzacija (farovi)
  • 4. Amortizeri

Povezane teme: Fijat, Fijat stilo, Polovnjaci, Mojauto.rs, MojAuto.rs, Mojauto, Automobili

Poslednji komentari

Splico
Četvrtak, 09. 07. 2015. 12:34h
neregistrovan korisnik
Suzuki od fiata uzima motore????
Nemanja
Subota, 16. 06. 2012. 12:28h
neregistrovan korisnik
Ti si verovatno kupio tdi sa 1.000.000km kilometara kao veliki strucnjak, a on malo presao pa se kvati ili ne odrzavas auto ides kod majstora kad se pokvari....
Sinbad
Ponedeljak, 11. 06. 2012. 23:39h
neregistrovan korisnik
Ako sipas D2 onda si u pravu, ali ako koristis evrodizel, onda nema potrebe za skracivanjem servisnog intervala jer je stilo euro3, a nas evro dizel euro 3, 4 a ponegde cak i euro5. Kod euro3 benzinaca treba sipati europremijum, a nisov premijum treba izbegavati zbog mnogo sumpora i bentena i zbog velike potrosnje auta.
Sinbad
Ponedeljak, 11. 06. 2012. 23:34h
neregistrovan korisnik
Pa rekli su ti da bi ti cesce uzimali pare. Interval zamene ulja na godinu dana ne vazi za sinteticka ulja, nego samo za mineralna i poneka starija polusinteticka ulja. Pogledaj sta kaze fabrika, i onda taj interval eventualno skratis za 20% i to je to. Euro 5 standard zahteva servisni interval od najmanje 30.000 km a Euro 3 na 20.000km.
ZAGOR
Ponedeljak, 11. 06. 2012. 19:23h
neregistrovan korisnik
Za tvoju infornaciju zajedno su razvijali hdi motore sa talijanima.Razlika ja samo u klipnjači.Klipovi,dizne, radilice,ležajevi su isti.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»