Zašto se treba obratiti registrovanom servisu?

Na osnovu grubih procena u Srbiji je više od 65 odsto neregistrovanih servisa za automobile, a onih za poljoprivrednu mehanizaciju sigurno i više. Zašto jedan majstor ne želi da registruje svoju radnju, razlozi su najčešće zbog nelojalne konkurencije koja preferira rad „na crno“, skupa oprema za rad i delovi, pa na kraju i zbog visokih dažbina prema državi. U sledećim redovima analiziramo zašto jedan poljoprivrednik svoju mašinu treba da prepusti majstoru sa prijavljenom firmom.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Powered By AGROmedia

 

 

 

 

 

Problem u neregistrovanim servisima je najpre u konkurenciji koja odlučivši se da radi u takozvanoj sivoj zoni, pa svoj rad naplaćuje niže nego registrovani servisi, u nadi da će tako privući više mušterija – jer će biti „povoljniji“. Upravo u tim neregistrovanim servisima, usluge su i preko 20 odsto jeftinije, koliko se uštedi na neplaćenom PDV-u.

 

Činjenica je da zbog nižeg standarda u Srbiji, mnogi poljoprivrednici se često opredeljuju za neovlašćene servisere, upravo zbog nižih cena usluga. Međutim, za „povoljniju“ cenu za koju ne dobijate fiskalni račun, ne dobijate ni garanciju za urađenu popravku. Pa se često dešava, da se posle mesec dana upotrebe ponovo pokvari isti deo koji je prethodno popravljen, a onaj registrovani serviser najčešće neće prihvatiti da prepravlja tuđi rad.

 

Opširnije pročitajte OVDE.

 

Povezane teme: traktori, servisiranje mehanizacije, mehanizacija
Ovu vest nije moguće komentarisati.