Šta je najvažnije za jedan čekrk?

Svi koji se bave šumarstvom, izvlače trupce iz šume za ogrev za sebe ili za prodaju, naročitu pažnju treba da posvete kvalitetnom čekrku. Iako jedan može da traje doveka, on sâm mora da bude kvalitetno urađen. Nema veće garancije od atestiranog čekrka. Jedan takav proizvodi se u Donjoj Šatornji, a izrađuje ga već 60 godina firma Gorana Arsića.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Powered By AGROmedia

 

 

 

 

 

 „Naša bravarsko-metalostrugarska radnja jedina ima atestiran čekrč sa lamelom u Srbiji. Ja vodim firmu već 30 godina, od kad je moj otac otišao u penziju. Mi smo ranije radili za preduzeće i remontovali smo slovenačka vitla za šumska gazdinstva. Tad su samo oni proizvodili, od njih se kupovalo, a mi smo remontovali. Kasnije smo napravili svoje po uzoru na to vitlo“, kaže Goran Arsić.

 

Vitlo ili čekrk koje Arsić danas proizvodi je snage 8 tona. Kolike jačine treba da bude traktor, zavisi od trupaca koje izvlači. Ukoliko su trupci za ogrev u pitanju, moguće ih je preseći na dva ili tri dela i izvući ih traktorom manje snage, međutim, veći trupci zahtevaju i jači traktor, zbog sile prenosa.

 

Opširnije pročitajte OVDE.

Povezane teme: čekrk, šumarstvo, mehanizacija
Ovu vest nije moguće komentarisati.