Ako želite cvetno dvorište u proleće, ovo morate uraditi u decembru!

Hladno je i vegetacija prelazi u fazu mirovanja. Ipak, ukoliko želite da već u proleće imate uredno i cvetno dvorište, ne zaboravite na radove koje treba obaviti u decembru.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Powered By AGROmedia

 

 

 

 

Zaštita korena od hladnoće
O zaštiti korena u hladnim zimskim danima treba razmišljati još u proleće, kada se biljke sade. Biljke treba saditi u što veće saksije, sa obaveznim drenažnim sistemom na dnu, i sa većom količinom zemlje koja će obezbediti dobru izolaciju zimi. Takođe, saksije treba da budu od materija koji ne mogu popucati od hladnoće: na primer, keramika ili neglazirana glina nisu dobar izbor. Najbolje je koristiti saksije od betona, metala ili plastike.

Ukoliko pak na proleće niste razmišljali o zaštiti korena od smrzavanja, u decembru još uvek možete nešto preduzeti kako biste zaštitili biljku.

 

Promenite mesto biljkama
Obratite pažnju na položaj na kojem se nalaze vaše biljke. Biljkama koje se nalaze na istočnoj ili severnoj strani morate promeniti mesto, jer su te dve strane u hladovini. Na južnim delovima dvorišta tokom zime ima najviše sunčevih zraka. Biljke ćete najbolje zaštititi tako što ćete ih grupisati upravo na južnoj strani.

Prilikom grupisanja biljaka vodite računa da one najmanje izdržljive stavite u sredinu, jer će na taj način biti najbolje zaštićene od vetra. Ovako grupisane biljke možete umotati termofolijom, asurama ili jutenim tkaninama i tako ih dodatno zaštititi. Neke biljke možete poređati i pored zidova, koji će ih donekle sačuvati od hladnog zimskog vetra.

 

Opširnije pročitajte OVDE.

Povezane teme: vegetacija, cveće, biljke
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»