Kako se pravi leskovački ajvar? Video

Milan Petković je diplomirani pravnik i sekretar škole u vlasotinačkoj gimnaziji. Poput mnogih studenata, kada je završio fakultet nije odmah uspeo da pronađe posao u struci, međutim nije gubio vreme i očajavao, već je započeo sa minimalnim ulaganjima sopstveni biznis. Nekada studentski a danas veoma profitabilan porodični posao radi i danas. Bavi se preradom voća i povrća, pravi slatku i slanu zimnicu i posebno leskovački ajvar.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Powered By AGROmedia

 

 

 

 

„U pitanju su džemovi, sokovi, slatka, ajvari, masline, šampinjoni, cvekla, kornišoni - standardno sve što jedna porodica pravi. Najinteresantniji je leskovački ajvar, mi smo članovi udruženja koje je ovaj ajvar zaštitilo geografskim poreklom“, objasnio je za Agromediju Milan Petković.

Kako se pravi leskovački domaći ajvar?
„Nema posebnih tajni, koristimo sortu kurtovsku kapiju, suncokretovo ulje, so, šećer, vinsko ili jabukova sirće, paprika se peče na šporetima na drva i kasnije se ljušti, melje ili cepa, posle se prži i pasterizuje. Moja porodica kupuje paprike od proverenih proizvođača koji su članovi udruženja takođe“, kaže Milan.

 

Svoje proizvode Petković prodaje putem sajta zimnica.rs, kako kaže prvog sajta preko kog se prodavala hrana u Srbiji. Još 2011 godine Milan je uspeo da spoji tradicionalne proizvode i moderan način trgovine.

 

Opširnije pročitajte OVDE.

 

Ostale emisije pogledajte na YT kanalu Agromedia.

Povezane teme: ajvar, Milan Petković, poljoprivreda