Napravite sami alat i delove za poljomehanizaciju

Internet, časopisi ali i specijalizovani televizijski kanali preplavljeni su savetima i uputstvima kako napraviti alatke, sitne mašine, limene delove i slično u sopstvenoj garaži. Danas, pojedine delove i alate možete napraviti i za poljoprivrednu mehanizaciju, potpuno sami.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Powered By AGROmedia

 

 

 

 

Potrebno vam je nekoliko osnovnih alata koje mahom svaka garaža ima i samostalno bez posete majstora možete popraviti crevo na traktorskoj prikolici, zameniti zaptivke, pojačati filtriranje goriva i druge svakodnevne kvarove koji nastaju na poljoprivrednoj mehanizaciji.

 

Pre nego što se upustite u misiju "sam svoj majstor", proverite da li imate sav neophodan alat; čekić, presu, zumbu, lemilicu, brener, zatim od materijala; klingerit, plutu, gumeno pancirno crevo. Često se dešava da na traktorskoj prikolici pukne crevo, savije se ili pukne neka cev na traktoru, istroše se zaptivci i slično. Sve te ’sitnice’ rešive su u kućnim uslovima, a jednako pouzdane kao i fabrički originalni delovi.

 

Crevo za traktorsku prikolicu, ukoliko je dobrog kvaliteta gume, trajaće, ali mora da se pertluje. Cev, koja može da se napravi od bakra ili čelika, može večito da traje i pouzdana je. Što se tiče zaptivaka ili dihtunga, uspešno se mogu napraviti od materijala – klingerit, tako što se postojeći stavi na parče klingerita, iskroji se u tom obliku i postavi se između spojeva.

 

Za dihtunge kartera moguće je koristiti plutu. Postoje razni kreativni način za pojačano filtriranje goriva. Na sistem za napajanje staviti predfilter. Predfilteri su vremenom postali sve potrebniji na traktoru zbog lošeg kvaliteta goriva koji se sve više nalazi na našem tržištu. Sa pojačanim filtriranjem možemo poštedeti mašinu od eventiualnih kvarova.

 

Opširnije pročitajte OVDE.

Povezane teme: alat, delovi, mehanizacija, poljoprivreda