Raštan - zimsko povrće Video

Raštan ili raštika je višegodišnja povrtarska kultura koja izgledom podseća na kupus i najčešće se gaji u primorju. Odlično podnosi niske temperature, zimu i sneg, a čak je i najboljeg ukusa posle prva dva mraza.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Powered By AGROmedia

 

 

 

 

Diplomirani inženjer Vladimir Milutinović, raštan svake godine ima u svojoj bašti.

 

„To je vrsta kupusastog bilja koja se kod nas gaji kao zimsko povrće, koriste se samo listovi, po pravilu su glavice veoma velike, idu i do metar u visinu i izgledaju lepo i bogato.

Od raštana se pripremaju mnoga jela i odlično se kombinuje i sa krompirom i mesom, a domaćice od njega prave i sarmice“, objasnio je Vladimir.

Raštan se lako gaji, uglavnom se proizvodi iz rasada, a ukoliko se stabljika preseče na pola u toku cvetanja oformiće se novi listovi. Ne zahteva zaštitna hemijska sredstva, jedino je je važno da ga ne napadnu insekti.

 

 

Opširnije pročitajte OVDE.
A ostale emisije možete da pogledate na YT 
Agromedia kanalu.

Povezane teme: raštan, povrće, poljoprivreda
Ovu vest nije moguće komentarisati.