Raštan - zimsko povrće
Raštan ili raštika je višegodišnja povrtarska kultura koja izgledom podseća na kupus i najčešće se gaji u primorju. Odlično podnosi niske temperature, zimu i sneg, a čak je i najboljeg ukusa posle prva dva mraza.
Powered By AGROmedia
Diplomirani inženjer Vladimir Milutinović, raštan svake godine ima u svojoj bašti.
„To je vrsta kupusastog bilja koja se kod nas gaji kao zimsko povrće, koriste se samo listovi, po pravilu su glavice veoma velike, idu i do metar u visinu i izgledaju lepo i bogato.
Od raštana se pripremaju mnoga jela i odlično se kombinuje i sa krompirom i mesom, a domaćice od njega prave i sarmice“, objasnio je Vladimir.
Raštan se lako gaji, uglavnom se proizvodi iz rasada, a ukoliko se stabljika preseče na pola u toku cvetanja oformiće se novi listovi. Ne zahteva zaštitna hemijska sredstva, jedino je je važno da ga ne napadnu insekti.
Opširnije pročitajte OVDE.
A ostale emisije možete da pogledate na YT Agromedia kanalu.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"
Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»