Koja je razlika između svetlog i tamnog piva? Video

Prva pivara kod nas počela je sa radom na teritoriji Pančeva 1722. Godinama se menjao proces proizvodnje, ambalaža i sastojci. Savremeno pivo se pravi i sa aromom maline, limuna pa čak i banane...

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Powered By AGROmedia

 

 

 

 

 

Najčešće biramo između svetlog i tamnog piva. A koja je razlika pitali smo Sašu Despotovića, docenta na katedri za tehnologiju konzervisanja i vrenja na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu.

 

 

„Suštinska razlika je u sirovinama koje se koriste, za svetlo pivo se koristi svetli slad, a za tamno ide kombinacija različitih vrsta svetli, tamni, ali i specijalni karamelni, pečeni, sve zavisi kakvo tamno pivo želite. Postoji razlika i u nutritivnom sastavu, ali najbitnije je šta vam se više dopada“, objasnio je Saša Despotović.

 

U Srbiji su sve popularnija i pšenična piva.

„Glavna razlika između pšeničnih piva i svih ostalih jeste da se udeo slada zamenjuje pšenicom. Nekada i do 60 odsto bude pšenični slad, razlika je da samom fermentacijom i korišćenjem specijalnog kvasca dobijamo specifične estri, pivo može da bude sa aromom banane ili maline, to se pokazalo kao vrlo interesantno potrošačima“, kaže Despotović.

 
Opširnije pročitajte OVDE.A ostale emisije možete da pogledate na YT kanalu AGROmedia.

 

Povezane teme: Proizvodnja, pivo, svetlo pivo
Ovu vest nije moguće komentarisati.