Kako su prešli put od 1 košnice do 700 kg meda godišnje? Video

Domaćinstvo Milića u okolini Ljiga godišnje proizvede i 700 kilograma meda. Kada su počeli da se bave pčelarstvom nisu imali dovoljno predznanja o ovom poslu i kupili su samo jednu košnicu.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Powered By AGROmedia

 

 

 

 

 „Trebali su nam med, propolis i vosak za dete, sin je bio mali i razboleo se. Bio je zimski period pa nismo bili u mogićnosti da nabavimo prirodni med, tada smo kupili jednu košnicu sa idejom da pravimo svoj med“, objasnila je Vesna Milić, a na pitanje da li se u početku plašila pčela odgovara odrično:

„Nisam se plašila pčela jer nismo ni znali šta ćemo sa njima, kupili smo jednu košnicu i posmatrali je, nismo znali tada ni kada će pčele da se roje ni kada se cedi med, zbog toga ništa nismo imali ništa prve godine - pčele su jednog dana samo otišle“, priseća se kroz smeh Vesna.
 

Iako su ostali sa praznom košnicom to ih nije demoralisalo, sledeće godine nabavili su dve nove.

„Igrom slučaja su tada došli neki ljudi iz Bariča i doterali 90 košnica na bagremovu pašu, od njih smo naučili sve o pčelarstvu i poklonili su nam još nekoliko košnica, tako smo počeli proizvodnju, koja od tada raste. Sada godišnje proizvedemo i 700 kilograma meda“, kaže Vesna Milić.

 

Opširnije pročitajte OVDE.

 


A ostale emisije možete da pogledate na YT kanalu AGROmedia.

 

Povezane teme: pčelarstvo, med, biznis
Ovu vest nije moguće komentarisati.