Kako pripremiti supstrat za bukovaču?

Uzgoj pečuraka je postao izuzetno popularan. Nekim proizvođačima pečurke su primarni proizvod, dok je drugima dodani izvor zarade. Ukoliko imate puno celuloznog materijala pri ruci, možete ga iskoristiti za dodatnu zaradu ili da sebi obezbedite zdravu hranu.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Powered By AGROmedia

 

 

 

 

Tri su ključna elementa u uzgoju su dobri uslovi, dobar micelijum i dobar supstrat za uzgoj. Dobar micelijum možete kupiti, uslovi se mogu obezbediti ali to sve pada u vodu ako supstrat nije dobro pripremljen. Bukovače se uzgajaju na celuloznim supstratima, ali je proces pripreme supstrata mnogo jednostavniji od drugih pečuraka.
 

Iako se može gajiti na trupcima, a u šumama naći na živim stablima, korišćenje supstrata je mnogo pouzdaniji metod uzgoja bukovače. Razlog za to je što proizvođači imaju potpunu kontrolu u pripremi supstrata.

Priprema supstrata za bukovaču

Osnova dobrog supstrata za uzgoj bukovače je celulozni materijal - slama, seno, listovi i stabljika kukuruza, stabljike raznog povrća, pamuk, piljevina. Može se praviti i od jedne vrste materijala i kombinovano. Sve naravno zavisi od toga šta je dostupno. Seno, slama i materijal sličnog porekla treba iseći na dužinu od 3 do 5 centimetara, dok tvrđi materijal može i sitnije da se seče da bi bolje upio vodu.

 

Opširnije pročitajte OVDE.

Povezane teme: bukovača, pečurke, supstrat
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»