Kako je Kristina (28) postala ozbiljan poljoprivrednik

Kristina Paunović radni dan provodi u njivi, pa u šali kaže da nema radno vreme i da je sama sebi gazda. Ovih dana ima previše posla, pa nema puno vremena za razgovor, jer kupus je ove sezone poranio, a paprika zrela za branje.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

- Proizvodim kupus na hektar i po, "bravo" sortu, očekujem prinos oko 12 vagona. Prve količine, oko četiri vagona već sam isporučila, jer imam napred ugovoren plasman i cenu sa kooperantkinjom Sonjom iz Zablaća koja prerađuje kupus - kaže Kristina Paunović za Agropres.

 

Ništa čudno ne bi bilo u ovoj priči da Kristina Paunović iz čačanskog sela, Trnavska Baluga nije diplomirani ekonomista i umesto da sedi u kancelariji, sa frizurom i sveže nalakiranim noktima, ova 28 godišnja devojka ozbiljan je poljoprivrednik.

 

 

- Živim sa majkom na selu i bavim se poljoprivredom. Znači mi saradnja sa Sonjom jer unapred znam šta da radim i koje količine. Nemam nameru da napustim selo, jer tvrdim da je selo budućnost. Planiram da proširim proizvodnju, osnujem porodicu i nastavim ovo što sada radim - kaže kroz osmeh Kristina.

 

Opširnije pročitajte OVDE.

Povezane teme: Kristina Paunović, poljoprivreda, kupus, proizvodnja