Šta iskusan i uspešan poljoprivrednik savetuje mladima?

Goran Salonski, jedan je od najuspešnijih poljoprivrednika u Vojvodini. Na površini od 300 hektara gaji kukuruz, soju, šargarepu, crni luk, krompir, papriku i krastavac kornišon. Evo kako ocenjuje proteklu godinu i šta savetuje mladim poljoprivrednicima.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Powered By AGROmedia

 

 

 

 

„Vrlo mlad sam ušao u ovu priču, poljoprivrednu proizvodnju uopšte, povrtarstvo itd. Odrastao sam uz sve ovo, neophodno je jako puno odricanja. Svako ko želi da se bavi poljoprivredom mora da bude spreman na to da će imati malo slobodnog vremena, puno obaveza i borbe sa raznoraznim problemima, mora da bude uporan i istrajan“, naglašava Salonski i dodaje da je poljoprivredna proizvodnja isplativa za sve one koji su u svakoj meri dosledni da odrade sve kako treba.

 

Ovu godinu će pamtiti kao dosta kompleksnu.

„Imali smo puno kašnjenja u samom startu, sve kulture smo počeli da radimo mesec dana kasnije, u njive smo mogli da uđemo tek početkom aprila, morali smo sve da uradimo što pre. Najveći izazov je bio da sve stignemo da odradimo u pravi čas. Rano je za konačne rezultate, troškovi su isti kao i prethodnih godina, jedino drugačije je da smo morali da budemo angažovani 24 sata“, objašnjava Salonski.

 

Njegovu setvenu strukturu čini povrtarska proizvodnja na dve stotine hektara i ratarska na stotinu. Od toga je 40 ha kukuruza, 60 ha soje, 80 ha mrkve, 60 ha crnog luka, 30 ha krompira, 15 ha paprike i 1o ha krastavca kornišona.

Opširnije Pročitajte OVDE.

Povezane teme: saveti, poljoprivreda, zemljoradnja