Neobično selo u Rumuniji privlači brojne turiste

U podnožju planinskog vrha i tik do reke, nedaleko od rumunskog grada Sibinja, niklo je jedno neobično selo. Na prvi pogled izgleda kao iz bajke, ali ako bolje pogledate videćete se da je reč o stvarnim građevinama u kojima može čak da se živi. Zašto ovo selo obožavaju mnogi turisti?

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Powered By AGROmedia

 

 

 

 

Kada bi se naziv ovog sela preveo na naš jezik, on bi glasio „Zamak od gline u dolini vila“. Na osnovu toga može da se nasluti glavna ideja koja stoji iza ove turističke atrakcije, a to je upravo priroda i prirodni materijali. Spajanjem vode, zemlje i drveta nastale su kolibe za koje mnogi kažu i da ih podsećaju na domove nekih mitskih bića.

Koja priča se krije iza ovakvog mesta?

Zasićen životom u metropoli, jedan bračni par iz Bukurešta je odlučio da se vrati prirodi i da živi u skladu sa njenim pravilima. Tehničar hortikulture po zanimanju, Razvan Vasil kupuje plac 2004. godine, a kasnije kreće u izgradnju svog „zamka od gline“ i zajedno sa ženom i sinom potpuno napušta gradski život. Na tom putu imao je i pomoć arhitekte koja ima iskustvo sa gradnjom prirodnim materijalima.

Opširnije pročitajte OVDE.

Povezane teme: selo, rumunija, turizam