Kako do penzije od meda?

Mnogi se odlučuju da se pčelarstvom bave kao hobijem ili kad odu u penziju, međutim Milan Paripović iz Aranđelovca pčelarstvo je učinio svojom jedinom profesionalnom delatnošću od koje je zaradio penziju.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Powered By AGROmedia

 

 

 

 

„Pre par godina na jednoj izložbi prišao mi je jedan čovek i pitao da li znam nekog pčelara koji bi prodao košnice, pošto ide u penziju, počeo bi time da se bavi. Ja sam rekao: 'Ja prodajem ceo svoj pčelinjak.' 'Zašto?' pitao me je. 'Jer i ja isto idem u penziju.' Čovek me je gledao zbunjeno, a ja sam mu rekao: 'Prijatelju, zakasnio si, sad može ovo samo hobi da ti bude'“, priča naš sagovornik Paripović.

 

Davne 1973. godine počeo je da pomaže tastu na pčelinjaku, a nakon ratova 90-ih i preseljenja iz Hrvatske u Srbiju, svaka zarada koja je stizala u porodični dom bila je od meda.

 

„Svaki posao koji radim, ili radim kako treba ili nikako; registrovao sam samostalnu zanatsku radnju za proizvodnju i pakovanje meda, sa svim obavezama i doprinosima. U početku smo supruga i ja prodavali na pijaci i na izložbi na Tašmajdanu, a tada smo počeli sarađivati sa prodavnicama zdrave hrane. Onda smo odlučili to sami da radimo, otvorili smo u Aranđelovcu prodavnicu zdrave hrane, međutim, pošto je mala sredina, otišli smo za Beograd gde je veće tržište.“

 

Opširnije pročitajte OVDE.

Povezane teme: pčele, med, penzija
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»