7 stvari koje redovno morate raditi u bašti tokom leta Video

Tokom letnjih meseci veoma je važno da više pažnje obratite na voće i povrće u vašoj bašti. To je veoma bitno, posebno jer letnje temperature mogu biti veoma visoke. Izdvajamo 7 veoma bitnih stvari koje morate redovno obavljati u vašoj bašti tokom leta.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Powered By AGROmedia

 

 

 

 

 

1. Redovno ubirajte plodove
Biljke su tokom leta u procesu plodonošenja, zato je potrebno da plodove ubirate što češće. Što ih češće berete to će biljke češće rađati nove plodove.

Dešava se kod krastavaca, na primer, da ukoliko na jednoj lozi imate jedan veliki plod koji sprečava ove manje da se razvijaju. Kada njega uberete ovi manji će se znatno brže razvijati i rasti. Najbolje je da plodove ubirate izjutra, jer su tada najsočniji.

 

2. Malčirajte redovno
Ako redovno malčirate sprečićete da voda iz zemlje tokom vrelih letnjih dana brzo ispari. Takođe, malč reguliše stepen temperature u zemljištu. Zato kada je napolju veoma toplo biljke će uvek imati za nekoliko stepeni nižu teperaturu. Ako malčirate biljke onda nećete morati toliko često da ih zalivate.

Preporučuje se da malčirate i biljke u bašti i u saksiji.

 

 

 

 

3. Zalivajte često
Jedan od glavnih razloga pucanja plodova voća i povrća jeste nedovoljna količina vode tokom letnjih meseci. Međutim, i preterane količine vode mogu biti problem. Naime, ukoliko previše zalivate vaše biljke plodovi neće biti sočni i sadržaće puno vode u sebi. Za pravilno zalivanje pročitajte naših 10 zlatnih pravila za zalivanje biljaka tokom letnjih meseci.

 

Opširnije pročitajte OVDE.

 

Emisiju "Svet poljoprivrede" možete pogledati na zvaničnom YT kanalu AGROmedia

 

 

 

Povezane teme: zalivanje, kompost, malčiranje, štetočine