Da li ste čuli za borovnicu sa Kamčatke, nešpule i Budine prste?

orodica Tomić iz sela Mislođin napustila je profesorsku katedru i rešila da se posveti voćarstvu. U svom rasadniku Tomići gaje više od 40.000 sadnica voća, među kojima je i nekoliko vrsta tropskog i egzotičnog voća.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Powered By AGROmedia

 

 

 

 

Nema mnogo ljudi kod nas koji su potpuno posvećeni svom poslu. Mnogo više se stvari radi usput i uzgred, a samo ako proniknete u sve tajne onoga što radite, možete postići vrhunske rezultate. Diplomirani profesor agronomije, Tihomir Tomić, i njegova supruga, istoričarka umetnosti, Vera Tomić, svoj mir, umesto u svojoj profesiji, pronašli su baveći se voćarstvom.

 

Porodica Tomić iz Mislođina postiže visoke standarde u rasadničkoj proizvodnji, a kada se ceo život družite sa voćkama, kao Tomići, morate i imati nešto posebno. To je u njihovom rasadniku prava kolekcija egzotičnog voća. Jeste li čuli za borovnicu sa Kamčatke, kinesku urmu, Budine prste? Svega toga i mnogo čega drugog ovde ima.

 

Gospođa Vera Tomić je predstavila neke od tih, kod nas retkih voćnih vrsta.

„Imamo Budine prste, ili Budinu šaku, koja spada u dvadeset najneobičnijih voćnih vrsta na svetu. Budini prsti spadaju u porodicu citrusa, slično limunu, pomorandži ili mandarini, i dosta su otporniji na niske temperature, a kaleme se na divlju pomorandžu ili sibirski limun. To je biljka koja može da se gaji van."

 

„Osim nje, tu je još i fortunela ili kumhvat, jedna veoma rodna biljka, isto iz porodice citrusa. Ona se konzumira sa ljuskom, neobičnog je ukusa, kiselkasto-slatka, koristi se često u terapiji mršavljenja, a Grci od nje prave izuzetno poznate likere.“

 

Opširnije pročitajte OVDE.

Povezane teme: borovnica, budini prsti, poljoprivreda
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»