Pre upotrebe proverite u kakvom se stanju nalazi vaš atomizer

Nega i održavanje višegodišnjih zasada, a posebno zaštita od štetočina i bolesti zahteva veliku pažnju. Kvalitetnim atomizerom moguće je da uz minimalne gubitke nanesete zaštitno sredstvo na ono što želite. Međutim, pre nego što ga upotrebite morate prvo da proverite u kakvom se on stanju nalazi.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Powered By AGROmedia

 

 

 

 

Obično pod ispravnosću atomizera naši voćari podrazumevaju rad pumpe, odnosno dobar pitisak i protočnost dizni. Svakako da je pumpa atomizera praktično njegovo „srce“, ali njena ispravnost ne garantuje 100% kvalitetnu zaštitu. Ono na šta voćari obraćaju vrlo malo pažnje su kvalitetni mešači i dizne atomizera.

 

Prvi korak koji morate načiniti jeste vizuelni pregled mašine, odnosno stanje ispravnosti creva, filtera, ventila i ostalih sklopova. Kapacitet dizni ne sme odstupati za više od 10% od nominalne vrednosti. Takođe je potrebno proveriti i ispravnost manometra.

 

Glavni razlog gubitka tečnosti i loše pokrovnosti kod atomizera su:

-Istrošene i oštećene dizne;
-Loš protok vazduha na ventilatoru;
-Nedostatak i neispravnost mešača;
-Manji broj filtera i njihovo neredovno čišćenje i
-Testiranje atomizera najbolje je izvršiti posle zime (kad prođu niske temperature) i neposredno pre početka sezone kako bi se atomizer podesio i bio spreman za rad.

 

Opširnije pročitajte OVDE.

Povezane teme: svet poljoprivrede, atomizer, održavanje višegodišnjih zasada