Ovako je najbolje da prskate useve soje Video

Jedna od najkompleksnijih agrotehničkih mera sa aspekta zaštite bilja u ratarstvu je zaštita soje posle setve, a pre nicanja. Pored izbora kvalitetnog preparata, neophodno je pravilno ga primeniti sa odgovarajućim i dobro podešenim prskalicama.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Powered By AGROmedia

 

 

 


Dvomlazni rasprskivači, pod pravilnim uglom, bez vazdušne podrške, preporuka su profesora Aleksandra Sedlara kada je o prskanju soje reč.

 

„Jako je bitan izbor rasprskivača, pogotovo ako preparat koji koristite nema odloženo dejstvo. Preporuka je da se prska sitnim kapima, uvek se javlja problem drifta, jako je važno da mlaz bude što širi, da je pritisak visok od 4-6 bara, i da se obrati pažnja na vetar. Dvomlazni rasprskivači odgovarajućeg ugla su najbolje rešenje“, rekao je profesor Sedlar.
 

Ekonomična i efikasna zaštita bilja nije važna samo zbog novčanih gubitaka. Nesavesnim korišćenjem hemijskih sredstava drastično se zagađuje životna sredina. Onaj ko vodi računa o pravilnom izboru rasprskivača i tretira svoje useve po preporuci stručnjaka, ne štedi samo novac.

 

Opširnije pogledajte OVDE.

Emisiju "Svet poljoprivrede" možete pogledati na zvaničnom YT kanalu AGROmedia

 

Povezane teme: usevi, Poljoprivreda, soja