SAVETI: Odaberite kvalitetne sadnice voća Video

Početak proleća idealno je vreme da izvršite dopunu sadnica u vašem voćnjaku ili da podignete potpuno nov zasad. Ipak, veoma je važno da izaberete odgovarajuću, kvalitetnu sadnicu, koja će se dobro primiti i pravilno razvijati. Naš stručni saradnik će vam svojim savetima pomoći u tom poslu.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

 PoweredBy AGROmedia

 

 

 

 

Stručni saradnik poljoprivrednog portala Agromedia, diplomirani inženjer Vladimir Milutinović, objasnio nam je na osnovu čega bi trebalo da izaberete sadnicu voća za vaše imanje, kakva je razlika između jednogodišnjih i dvogodišnjih sadnica, kako da prepoznate onu koja je zdrava i šta je još poželjno da koristite prilikom sadnje kako bi se vaše mlade voćke uspešno primile.

Kada je reč o sortimentu i vrsti voćne sadnice, one se, naravno, biraju prema vašim željama i mogućnostima vašeg vrta. Trebalo bi pri tom voditi računa o tome šta u vašem kraju uspeva, šta može da se gaji. Sve ostalo prepustite mašti na volju.

Ipak, kada birate voćnu sadnicu, trebalo bi da obratite pažnju na deklaraciju na biljci. Jedino ona vam može garantovati da ćete zaista kupiti to što ste platili. Uz to, vodite računa da sadnice imaju dobre dimenzije, odnosno one koje su odgovarajuće za sadnju. Trebalo bi da bude visoka barem jedan metar ili više od toga.

 

 

 

 

Jednogodišnja ili dvogodišnja sadnica voća?

 

Opširnije pogledajte OVDE.

Emisiju "Svet poljoprivrede" možete pogledati na zvaničnom YT kanalu AGROmedia

 

 

 

Povezane teme: sadnice voća, voće, agromedia, voćarstvo