Zimsko pripremanje maline polke

Za razliku od standadnih soti maline kao što su vilamet, miker, tiulamen kod vrste polka teba pripemiti malinjak za pedstojeću uspešnu sezonu.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

 PoweredBy AGROmedia

 

 

 

 

Tokom decembra, januara ili februara kada se ukaže lepo vreme bez mraza, treba da posečete malinu, na visinu svega 5 do 10cm, što nize to bolje, mada ne ispod nivoa zemlje, da nebi ulazila vlaga i zemlja u stabljiku kroz presek.

To je vreme kada teba da iskoristite lepe dane, da se malina dobro oplevi i da se malo okopa. Okopavanje se radi malom motikom, a mogu poslužiti i one male vile za riljanje. Obrada je plitka, svega 10cm maksimalno. To je važno jer u ovom periodu ne mogu da se ošteei klice i izdanci maline, koje već s poleća izbijaju.

Ako ste u mogućnosti, treba dodati organskog đubriva, pregoreli stajnjak (peletiani ili običan sitni astesiti). Količina zavisi od kvaliteta zemlje, sa dve do tri punije lopate na 1m duzine u redu, neće biti greške.

Svakako treba da dodate mineralno đubrivo 8 16 24 to je mešavina NPK i dodaje se jedna čaša od jogurta po metru (200g) ili nešto manje, a može i slična mešavina đubriva drugog odnosa.

Opširnije pročitajte OVDE.

Povezane teme: maline, malina polka, Poljoprivreda
Ovu vest nije moguće komentarisati.