Održavanje najbitnije za dug radni vek mehanizacije

Nakon završene sezone rada u polju potrebno je detaljno pregledati kompletnu mehanizaciju kako bi se eventualni kvarovi ili problemi otklonili, a mašine bile spremne za buduće radove u narednoj sezoni. Za ove poslove, koji su često zahtevni i dugotrajni, zimski period ne pruža najidealnije uslove, stoga treba voditi računa o ispravnosti mašina tokom cele godine kako bi u periodu kada se ne koriste, pregled i eventualne popravke bili što lakši.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

 PoweredBy AGROmedia

 

 

 

 

Šef firme koja se bavi poljoprivrednim delatnostima i poseduje veliki broj raznorazne mehanizacije, Dragoljub Janković, govorio nam je o tome na koji način se kod njih održavaju traktori, kombajni, sejalice, plugovi, tanjirače i tako dalje. Ono što je istakao kao posebno važno je održavanje higijene vozila i kompletan remont kada nastupi zimski period.

Pregled i održavanje traktora
„Nakon završene sezone, operemo traktore, odvezemo na defektažu i onda ih parkiramo, pa jedan po jedan ide u radionicu na remont. Prvo što treba uraditi je vizuelno pregledati mašinu, da sve bude na svom mestu, zatim treba proveriti koliko ima ulja u motoru, kakva je hidraulika, kakvi su filteri i tako dalje.

Onda se radi od slučaja do slučaja, pregleda se komplet traktor, opere se i podmaže, a najčešće se u tom podmazivanju pronađe problem. Uglavnom se rade filteri od ulja, hidraulika motora, šteluju se dizne. Faktički, on je završio jednu sezonu i treba mu dati malo infuzije“, navodi Janković i dodaje da ukoliko se mašine stalno održavaju, čiste i dotežu kvarova ne bi trebalo da bude.

 

Opširnije pogledajte OVDE.

Povezane teme: svet poljoprivrede, mehanizacija, rad u polju
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»