Sopstveni ili organizovan prevoz, pitanje je sad!

Kada je reč o sopstvenom prevozu, posebnu pažnju treba posvetiti ispravnosti vozila. Svako ko vozi auto zna da servo motor može da napravi problem. Ispravnost servo sistema izuzetno je važna kako bi se obezbedilo bezbedno kretanje pri velikim brzinama.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Zato servo motor i ovaj sistem treba redovno kontrolisati, jer je njihova osnovna uloga da se vozilom lakše upravlja. Da li ste proverili servo motor u skorije vreme na svom autu?


Mnogo manje glavobolje zadaje organizovani prevoz. Ovaj vid prevoza najviše koriste studenti. Na primer, kombi prevoz od Beograda do Niša odlična je prilika za sve Nišlije koji studiraju u Beogradu da se po povoljnim cenama prevezu do fakulteta ili do rodnog mesta. Pa čak i ako studiraju u inostranstvu i putuju sa beogradskog aerodroma, studenti uz organizovan kombi prevoz za mnogo manje novca stižu do aerodroma. Nisu samo studentski popusti glavni motiv za ovakav transport, već i pouzdanost i bezbednost koji kombi prevoz Beograd Niš i ostali autobuski prevoznici na različitim relacijama nude.


Zašto je posebno važna tehnička ispravnost vozila?

Svako motorno vozilo ima mnogobrojne uređaje i delove koji zajedno čine jednu skladnu celinu, međusobno su povezani kako bi odlično funkcionisali. Ako određeni uređaji na vozilu ne ispunjavaju minimalne tehničke normative, onda mogu najdirektnije da utiču na bezbednost u saobraćaju, a samim tim ugrožavaju bezbednu vožnju.
Tehnička ispravnost vozila najpre podrazumeva ispravnost vitalnih delova i uređaja na vozilu i to pre svega delova za upravljanje, zaustavljanje, ali se odnosi i na pneumatike, svetlosnu signalizaciju, odvod izduvnih gasova, davanje zvučnog signala, spajanje vučnog i priključnog vozila, kretanje unazad, pa i na druge delove vozila.
Zato svaki vozač mora da obrati pažnju na ispravnost svog vozila, jer jedna sitnica može da dovede do ozbiljnih problema u saobraćaju. Iako je najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda čovek, ipak se ne sme zaboraviti ni zehnička ispravnost vozila. Prilikom neželjenih incidenata u određenom procentu se kao uzrok nalazi i neispravno vozilo. Bez obzira da li je reč o privatnom automobilu ili je u pitanju vozilo koje se koristi za organizovani prevoz, tehnička ispravnost mora da bude na prvom mestu, jer samo kada je vozilo ispravno može se garantovati bezbedna i ugodna vožnja.


Kada treba koristiti organizovan prevoz?

Iako su svi mnogo sigurniji u sopstveno vozilo, nekada je mnogo bolje odlučiti se za organizovan prevoz. Naime, ako idete na odmor i dosta vam je vožnje, a uz to i želite da se opustite, onda je jasno šta je najbolje rešenje. Uz organizovan prevoz nema briga. Drugi vas odveze do krajnje destinacije, ne brinete da li ste na pravom putu, da li pratite ograničenja brzine, ali niti da li će vas policija negde zaustaviti.
Isto je i sa organizovanim prevozom za studente. Danas je sve više prevoznika koji studentima obezbeđuju povoljnije karte, pa čak i ako se putuje u inostranstvo. Recimo, ako se odlučite za studiranje u Nemačkoj, onda možete pronaći kartu koja za studente podrazumeva dodatni popust. Pritom, ako je organizovan prevoz onda nije na vama da mislite da li je vozilo tehnički ispravno, niti da li je sve prema propisanim propisima za vožnju u inostranstvu. O tome brinu prevoznici, a vaše je da uživate u vožnji. I u slučajevima kada vam je studiranje u Nemačkoj samo želja, a volite ovu ili neku drugu zemlju, ukoliko na vreme rezervišete kartu možete dobiti ozbiljne popuste. Srećan put!

Povezane teme: Ispravnost vozila, automobil, minibus, tehnička ispravnost
Ovu vest nije moguće komentarisati.