U čemu su kupovina automobila i kupovina stana jako slični?

Nije tajna da kupovina auta može biti komplikovan i zbunjujuć proces. Za mnoge je taj proces skoro podjednako stresan kao pronalazak nekretnine u kojoj će živeti.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Kupovina i prodaja stanova i kupovina i prodaja automobila imaju brojnih sličnosti.


Novo ili polovno?
Šta god da kupujete u životu suočavate se sa odlukom da li da kupite nešto novo i nekorišćeno ili da se odlučite za polovne stvari. Ovo je jedna od prvih odluka koje morate doneti kada se odlučite za kupovinu automobila, a isto je i kada su u pitanju nekretnine. Evo nekih stvari koje treba uzeti u obzir kada se suočite sa tim izborom:
Ukoliko imate mogućnosti, najverovatnije je da ćete se odlučiti na kupovinu novog. Sama činjenica da ste prvi koji će nešto koristiti je jako bitna. Naravno, ne morate se uvek voditi ovom činjenicom zato što su i mnogi polovni automobili u vrhunskom stanju. Ova dilema uvek najviše zavisi od budžeta kojim raspolažete, tako da je ova odluka samo na vama.


Prevelika ponuda i strah da će se dobre stvari brzo prodati
Druga stvar koja prati i kupovinu stana i kupovinu automobila jeste da je ponuda možda velika i da ne možete uživo i u kratkom roku sve da pogledate, ali, sa druge strane, bojite se da nešto što ste videli, a što vam deluje zadovoljavajuće može brzo da se proda dok vi pogledate još nešto ili dok se odlučite. Ovo je pogotovo stresno ukoliko auto ili nekretninu kupujete po prvi put.

Studija vršena u Americi je otkrila da prosečan Amerikanac tokom kupovine stana pogleda oko 6 nekretnina pre nego što se odluči za onu koju će uzeti. S obzirom na to koliko je kupovina stana važna odluka, ova brojka je izuzetno mala i zabrinjavajuća, ali se veruje da je sam stres koji prati proces kupovine naterala kupce da donose brze odluke zasnovane na emocijama. Verujemo da kada bi ovakvo istraživanje bio vršeno u Srbiji, brojka bila vrlo slična.

Činjenica da je ova brojka izuzetno mala na neki način je i potvrđena jer je u istoj studiji 10% ispitanika potvrdilo da se pokajalo nakon kupovine jer nisu dobro razmotrili sve faktore i jer smatraju da su možda mogli naći nekretninu sličnog tipa po boljoj ceni.

Kupovina auta je pored kupovine nekretnine, druga najveća kupovina koju prosečni kupac napravi. Iako sam proces može biti stresan i voleli bismo da se brzo završi, postoje koraci koje možete da preduzmete kako se kasnije ne biste pokajali.


Kako da kupite automobil bez stresa
Ukoliko dobro istražite ponudu i budete svesni karakteristika koje bi auto koji kupujete trebalo da ima, ukoliko se konsultujete sa stručnjakom koji će dobro ispitati auto da proveri da li je auto koji vam se dopada ispravan i, što je najbitnije, ukoliko ne srljate sa kupovinom već kroz čitav proces prođete “hladne glave”, moguće je da pronađete auto koji zadovoljava sve vaše potrebe, a koji će istovremeno ostati u okviru vašeg budžeta.

Povezane teme: auto, automobil, stan, kupovina auta, kupovina stana, prodaja vozila
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»