Koji auto izabrati za polaganje vožnje, a koji kada rentirate auto?

Mali po gabaritima i po ceni, ali sa ne tako malim sposobnostima - to su moderni gradski automobili. Iako ih zaljubljenici u vožnju ne uzimaju za ozbiljno, mali gradski automobili su ekonomični, zahvalni i pouzdani.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Za sve one koji većinu svoje pređene kilometraže tokom godine “prave” u gradu, mali gradski auto znači malu potrošnju, lako manevrisanje, brzo parkiranje i jeftine popravke. Jedna od glavnih prednosti im je cena, naročito na tržištu polovnih automobila. Koliki god da vam je budžet, uspećete da nađete gradski auto sa benzinskim motorom koji će vam dati maksimum za uloženi novac.

 

Povoljno održavanje

Zbog male zapremine motora, gradski automobili imaju povoljniju cenu registracije, što nekad i nije tako mala stavka. Po pitanju potrošnje su uglavnom vrlo ekonomični, a cene redovnog servisiranja i auto delovi za njih su u većini slučajeva dosta povoljniji nego kod limuzina ili cross overa, koji su sve češći na gradskim ulicama.

 

Dobar izbor za početnike

Kada tek treba da učite da vozite i da polažete vožnju, muče vas brojna pitanja. Jedno od njih je i koji auto ćete koristiti u auto školi za vreme obuke, odnosno na kojem automobilu ćete polagati vožnju. Većina vozača i posle mnogo godina itekako pamti koji je to bio automobil sa kojim su pravili svoje prve vozačke kilometre.

Većina auto škola praktikuje da u svom voznom parku ima gradske automobile koji početnicima omogućavaju bolju preglednost i kontrolu. Takođe, povoljniji su za nabavku i za održavanje, pa auto škole koje žele da vozni park održavaju relativno novim nemaju luksuz da kupuju skupe automobile.

I nakon sticanja vozačke dozvole vozači početnici bi bar neko vreme trebalo da iskustvo stiču na polovnim malim gradskim automobilima. Skromne performanse motora će ih koliko-toliko sprečiti od mladalačke želje za opasnom vožnjom, a i pehovi poput grebanja prilikom parkiranja će manje da bole i manje da koštaju.

 

Uvek traženi prilikom rentiranja

Gradski automobili su uvek najmnogobrojniji na parkinzima rent a car agencija, kako u metropolama, tako i na turističkim destinacijama. Povoljna cena rentiranja i mala potrošnja su dva benefita koje većina klijenata prvo uzima u obzir prilikom rentiranja automobila. Naročito tokom turističke sezone, kad su cene u rent a car agencijama na vrhuncu.

Kao i u svemu drugom, kod automobila važi pravilo “koliko para, toliko muzike”. Mali gradski auto je povoljan za kupovinu, vožnju i održavanje, zgodan za gradske vožnje i parkiranja. Sve to nauštrb komfora i performansi. Ali nekad je potrebno zapitati se šta vam je stvarno potrebno i koliko zaista možete sebi da priuštite, a ne šta se vama ili nekome drugom dopada. Uvek napravite mesta za kompromis i izaberite i lepo ali i isplativo na duže staze.

Povezane teme: rentiranje auta, rent a car, automobil, mali auto, polaganje vozačkog, vozački ispot, polaganje
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»