Na koji način možete vožnju vaše dece u autu učiniti zabavnijom?

Jedno od najčešćih pitanja svih roditelja jeste upravo ono koje se postavilo u naslovu teksta, a sasvim jednostavno ćemo na njega i odgovoriti.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Potreba najvećeg stepena jeste da naša deca budu sasvim bezbedna i sigurna u saobraćaju, nebitno da li se nalaze u kolima, motornom vozilu ili su pešaci, ali to jeste najveća potreba i moralo bi da bude najveća briga svih nas. Uz sve to, kada su u kolima, roditelji razmišljaju i kako da ih na najbolji način zabave,jer vožnje uz plač i nervozu deteta jer sedi, nije nešto najzabavnije, a u suštini nije toliko ni bezopasno, jer koncentracija u tim trenucima ume da popusti. O ta dva aspekta i govorimo danas, kako obezbediti i kako zabaviti dete u toku vožnje, posebno ukoliko se radi o nekoj dužoj vožnji koja traje više sati.


Tablet ili monitor u autu
Današnja deca sve više vremena provode za računarima, koriste pametne telefone i tablete. Ako se koriste umereno i ako se konzumira pravi sadržaj ovi uređaji mogu biti veoma korisni i sa aspekta edukacije i sa aspekta blagostanja u vožnji. Dovoljno je da vašem mališanu pustite omiljeni crtani film ili edukativnu emisiju i ono će biti veoma zadovoljno i srećno.
Naravno za to će vam biti potrebna internet konekcija. Da biste svojoj deci obezbedili crtane filmove ili emisije u autu neće vam biti potreban ultra brzi optički internet koji ima protok i do 1000 mb/s, već je dovoljno da imate internet 3G ili 4G koji koristite na vašem mobilnom uređaju. Povežite tablet i vaš telefon i neka vižnja počne.


Držač za telefon za zadnje sedište
Igračke, molbe i slični načini smirivanja tokom vožnje uglavnom ne pomažu, ali ono što u velikoj većini slučajeva pomogne, jeste puštanje nekog omiljenog crtanog ili animiranog filma. I zato će vam biti potreban držač za telefon za zadnje sedište, a ako imate dvoje ili više dece, onda teško da će se baš usaglasiti da uvek gledaju isto pa će vam trebati još neki držač koji se lako instalira. Držač za telefon za zadnje sedište najpre obezbeđuje vaš telefon od pada, oštećenja, a deci pruža odličan ugao posmatranja bez savijanja glave na dole ili potrebe da se podignu i gledaju, kao što bi to radili da sami ili da im neko drugi drži telefon. Zbog svega toga, držač za telefon za zadnje sedište, kada imate decu, jedan je od osnovnih gedžeta koji se mora posedovati.


Auto sedišta
Prvo i osnovno jeste bezbednost deteta. Već odavno, auto sedišta su obavezna za sve automobile u kojima se deca voze, pored one nalepnice pozadi za oznaku da je dete u autu. Međutim, i tu se zakon promenio. Auto sedišta su pre nekoliko godina bila potrebna do detetove 5. godine, dok se u ovom trenutku njihova potreba smanjila do 4. godine deteta, uz to da dete starije od toga i više od 135 cm, mora imati buster pozadi, odnosno podmetač za sedenje. To je ono što se tiče zakona koji neminovno mora da se poštuje, ne zbog samog zakona, već zbog sigurnosti vašeg deteta pri bilo kakvom događaju na putu.
Auto sedišta se mogu kupiti po zaista različitim cenama, koje zavise od brendova, mogućnosti, dodataka, toga da li se koriste kraće ili duže. Ali, pre nego što obratite pažnju na te detalje koji utiču na cenu, najvažnije je to da odaberete ono auto sedište koje vašem detetu odgovara prema uzrastu, težini i visini, kako bi bilo potpuno sigurno u njemu tokom vožnje, a opet kako ne bi smetalo razvoju njegove kičme i tela uopšte. Nakon toga slede drugi parametri koje smo nabrojali, a onda i montiranje. Auto sedišta ne funkcionišu ukoliko nisu ispravno postavljena, pa ukoliko vas uputstvo buni, uvek potražite pomoć od prodavca, jer oni svakodnevno rade sa njima i znaju brzo i lako sve da vam objasne. Nakon svega toga, dete je spremno za sigurnu vožnju, pa ostaje još samo kako ga zabaviti i učiniti mirnim.

 

Povezane teme: deca, kola, Automobili, vožnja
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»