Kružni tok je NOĆNA MORA vozača!

Evo kada se PALI ŽMIGAVAC i kako da ne napravite HAOS dok vozite kroz kružni tok! Zapravo, uopšte NIJE teško!

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Kružni tok se smatra efikasnim i bezbednim saobraćajnim rešenjem, ali mnogi vozači od njih zaziru, i u vožnji ih čak i izbegavaju, čak i kad zbog toga moraju da pređu duži put do odredišta.

 

Ipak, kada su kružni tokovi posredi, potrebno je samo dobro savladati pravila vožnje u njima, i onda nema nikakvih problema. Ovih nekoliko saveta bi trebalo da vam pomognu u tome:

 

1. Ako želite da izađete na prvom izlazu, uključite se u prvu desnu (spoljnu) traku i uključite desni pokazivač pravca, popularni žmigavac.

 

2. Ukoliko izlazite na drugi izlaz, možete voziti obema trakama, ali je važno da iz desne trake, ako ste njome vozili, ulazite u desnu, a iz leve u levu, tj. da uvek pratite nastavak trake kojom ste vozili pre ulaska u kružni tok.

 

3. Ako izlazite na treći izlaz, potrebno je da uđete u levu, tj. unutrašnju traku, da biste se pošto prođete drugi izlaz, uz uključivanje desnog pokazivača pravca, skrenuli desno i izašli iz kružnog toka, i to takođe i dalje prateći traku u kojoj ste vozili, tj. levu. Postoji i mogućnost prestrojavanja u desnu traku, ali je pri tom obavezno voditi računa o tome da se to uradi bezbedno, bez ugrožavanja svoje i tuđe bezbednosti.

 

4. Još jedna od stvari koje zbunjuju vozače i u kojima često greše čak i oni koji se ne libe da uđu u kružni tok jeste kada se uključuje svetlosni signal, to jest žmigavac. Prilikom ulaska u kružni tok, ukoliko se ne isključujete na prvom izlazu, treba uključiti levi pokazivač pravca. Prilikom izlaska iz kružnog toka potrebno je blagovremeno obavestiti druge učesnike u saobraćaju uključivanjem desnog žmigavca.

 

Pogledajte VIDEO na portalu Srbijadanas.com

Povezane teme: kružni tok, vožnja, saobraćajni propisi
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»