Tri dobra razloga da se upravo sad montiraju letnje gume

Dolaskom lepog, sunčanog i toplog vremena, trenutno postoje bar tri razloga zbog kojih je vreme da se na automobil što pre montiraju letnje gume.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Kao prvo, radi se o bezbednosti, zato što je na mokrom i suvom putu trag kočenja sa letnjim gumama mnogo kraći nego kad su u pitanju zimske gume.

Kao drugo, korišćenje letnjih guma u periodu kad je za njih vreme, značajno smanjuje troškove, zato što se na visokim temperaturama zimske gume mnogo više troše od letnjih.

Kao treće, a ništa manje važno, na letnjim gimama, po suvom putu automobil ima mnogo bolje prianjanje na podlogu i mnogo bolje odgovara na bržu vožnju nego kad su u takvim uslovima na vozilu montirane zimske gume...

Prilikom kupovine letnjih guma, najvažnije je da poštujete dimenzije koje su propisane od strane proizvođača. Pravilno montiranje i balansiranje u specijalizovanim prodavnicama (cene 1.600-2.500 dinara po setu guma) dovešće do toga da se gume na automobilu troše ravnomerno, uz optimalnu potrošnju goriva. Važno je, naravno, da pneumatici budu napumupani na pritisak propisan od strane proizvođača u odnosu na uslove eksploatacije - tabela bi trebalo da se nalazi na nalepnici na karoseriji svakog automobila.

"Auto Bild" je u novom, 157 broju objavio rezultate velikog testa čak 52 modela novih letnjih pneumatika, u kojem su gume podvrgnute analizama performansi i dinamičkih kvaliteta prilikom kočenja u raznim uslovima, prilikom pojave akvaplaninga, u testovima upravljanja i komfora... Zahvaljujući pokrovitelju rubrike, kompaniji Coning do.o., "Auto Bild" u novom broju svim čitaocima donosi kupon na osnovu kojeg je moguće besplatno montirati i balansirati gume kupljene u objektima ove kompanije.

Uz ovaj test, "Auto Bild" objavljuje i priču o svim automobila koji se izrađuju na Folksvagenovoj MQB platformi kao i testove nekih od najzapaženijih premijera na Salonu u Beogradu, uključujući kupe Mercedesove E-klase, "opel insigniju", "hondu sivik"... Takođe, ako ste se pitali u čemu je razlika između nove i stare "mazde CX-5", analizirane su obe i utisci se takođe nalaze u broju 157... Ukoliko ste algerični, ili poznjete nekog sa ovim ozbiljnim problemom, uz detaljan kalendar polena u rubrici saveti donosimo i priču kako da smanjite probleme dok ste u automobilu...

Povezane teme: Letnje gume, Bezbednost u saobraćaju, Test pneumatika, Auto Bild 157

Poslednji komentari

Srki
Utorak, 04. 04. 2017. 12:24h
neregistrovan korisnik
Nemam pare za nove gume,da gi vozim na FELME,moze li?
Srki
Utorak, 04. 04. 2017. 09:36h
neregistrovan korisnik
A oklen mi pare za letnje gume,izlizale se i zimske ,a el mogu ga gi koristim ko letnje.
Vuki
Četvrtak, 30. 03. 2017. 13:33h
neregistrovan korisnik
Realno, zimske treba skinuti negde početkom juna..
Pera
Četvrtak, 30. 03. 2017. 13:25h
neregistrovan korisnik
Prethodna dva dana je u jutarnji casovima (nesto pre 6 ujutru) bilo od 3 do -1. Jutros 5 stepeni. Uvece takodje ide ispod 8 stepeni tako da sacekacu jos malo hvala lepo.
"Auto Bild": koja od 50 modela zimskih guma ima najbolju šaru?

"Auto Bild": koja od 50 modela zimskih guma ima najbolju šaru?

Tradicionalno, sa prvim hladnim danima, vozači se sete da je vreme da se razmišlja o nabavci novih zimsikih...»

Nova dimenzija: ovo je "lamborgini"budućnosti

Nova dimenzija: ovo je "lamborgini"budućnosti

Dobrodošli u treći milenijum, poručili su iz Lamborginija predstavljanjem koncepta „terco milenijo“,...»