Evo zašto su važne zimske gume! Video

Osvanuo je i taj 1. novembar. Od danas, bilo bi dobro da na svojim automobilima imate montirane zimske pneumatike, iz jednostavnog razloga što na temperaturama ispod 7 stepeni Celzijusovih imaju mnogo bolje vozne karakteristike od letnjih.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Za one koji ne prelaze mnogo (do 10.000 km godišnje) i voze neke od automobila manjih gabarita (do "C" segmenta) dobra opcija su i gume za sva godišnja doba, posebno one koje se ističu sa prianjanjem na vlažnoj i mokroj podlozi (nisu sve gume iste).

Da se ukratko podsetimo:

Odabrali smo i dva fabrička videa - nisu novijih datuma, ali vrlo dobro pokazuju u čemu je osnovna razlika između dva tipa guma.

U BMW-u su se odlučili da pokažu prednosti zimskih pneumatika u snežnim uslovima vožnje:

Sa druge strane, holandski proizvođač pneumatika Fredeštajn slikovito je objasnio razlike, pa čak i zašto zimske gume treba zameniti letnjim kad se vreme prolepša. Posebno obratite pažnju na test kočenja u zimskim uslovima...

Redakcija magazina "Auto Bild" već tradicionalno svake godine pred sezonu zimskih guma obavlja veliki test 50 modela zimskih guma, sa željom da kupcima olakša izbor, s obzirom da je u velikoj ponudi jako teško izabrati gumu koja odgovora po brojnim faktorima - pre svega ceni, a zatim i performansama na snegu, ledu, po mokrom i suvom kolovozu, dužini eksploatacije i slično…

U novom broju "Auto Bilda", koji se nalazi u prodaji od petka, 28. oktobra, zainteresovani mogu da pročitaju detaljne analize 50 guma dimenzija 205/55 R16 i saznaju koji proizvođač trenutno proizvodi najkvalitetniju zimsku gumu, da uporedi trenutne cene, ali i izabere onu koja mu najviše odgovara prema navedenim elementima.

Kad je u pitanju on-lajn kupovina, portal NonStopShop.rs nudi veliki izbor zimskih pneumatika po odličnim cenama, pa je i to dobar način da svako pronađe gumu koja mu odgovara po raznim svojstvima…

Povezane teme: Zimske gume, auto bild 146, Bezbednost u saobraćaju

Poslednji komentari

void
Petak, 04. 11. 2016. 10:56h
neregistrovan korisnik
Cisto ako je neko u dilemi koju gumu da kupi: Vise auto kuca i organizacija u nemackoj vrsi detaljno testiranje svih guma na trzistu svake godine i postavlja rezultate na netu. Zimske, letnje, suvo, vlasno, zneg, zaustavni put, nivo zvuka itd. Sve imaju u svojoj klasi skoro istu cenu, ali mogu da se bitno razlikuju po rezultatima. Ja kad sad planirao da kupim bilo koje gume uvek prvo pogledam listu. Evo jedan primer: http://www.oeamtc.at/portal/oeamtc-sommerreifentest-2016+2500+1646333 http://www.oeamtc.at/media/download/2016.02.23/14562169449784.pdf Nadam se da nece neko sada da baca hejt tipa "ko jos kupuje nove gume" itd, ovo je samo informacija za zainteresovane, ostale molim da ne trose vreme na citanje.
Simke
Četvrtak, 03. 11. 2016. 16:33h
neregistrovan korisnik
Najpre položi vozački pa piši.
Dane
Četvrtak, 03. 11. 2016. 16:31h
neregistrovan korisnik
I ovo piše neko ko nikad nije stavio zimske gume na auto! Majko mila!
sava-mali
Četvrtak, 03. 11. 2016. 16:30h
neregistrovan korisnik
Ne prelazis ti ni 3000 km godisnje. Da prelazis toliko ne bi pisao ove gluposti.
sasa
Četvrtak, 03. 11. 2016. 16:27h
neregistrovan korisnik
Jesi li ti ikada vozio sa zoimskim gumama? Sve strucnjaci ovde bokte.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»