Kako popraviti oštećenja od petardi

Tokom novogodišnjih praznika ne može da prođe ni jedan sat, a kamoli dan a da se ne oglase petarde, ili vatromet. Ove šarene mini-bombe koje su atraktivne dok su na noćnom nebu moraju negde i da padnu. Da, one crvene i vrele varnice, kao i oštri opiljci od vatrometa i sličnih raketa padaju upravo na naše automobile.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Da li ste posle novogodišnje noći i ostalih praznika pregledali svoj automobil? Ako živite u zgradama velika je verovatnoća da ostaci petardi i vatrometa nisu  zaobišli

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

vaš automobil koji ste ostavili na parkingu. Nemojte da se iznenadite ukoliko pronađete udubljenja, tragove paljenja ili mesta na kojima se oljuštila boja jer su ovo najčešće posledice novogodišnje noći na našim vozilima. Srećom, najčešći tragovi ostataka pirotehnike mogu se skinuti detaljnijim pranjem i poliranjem.

 

Površinska oštećenja

Pre bilo kakvih intervencija najbolje je automobil dobro oprati nekim jačim šamponom a zatim i ispolirati. Ako su oštećenja prisutna, ona koja su na ravnom delu njih tretirajte najfinijom šmirglom kako biste ga izravnali. Ovde ne treba biti snažan već nežan kako ne biste napravili štetu na boji. Na polir-pasti koju koristite dobro pročitajte uputstvo i oštećenje tretirajte kružnim ili pravolinijskim pokretima (zavisno od marke poli-paste) 

 

Dublja oštećenja

Oštri opiljci od vatrometa i vrele varnice raznoraznih raketica mogu progoreti boju na karoseriji automobila i ostaviti sitne rupice. Sitne rupice možete zamaskirati korektorom boje, a one krupnije morate farbati. Ukoliko želite da izbegnete farbanje, i zavisno od veličine oštećenja, pokušajte sa setovima za opravku boje koji se mogu kupiti u prodavnicama auto-opreme. Ako želite sami da farbate, prvo oštećeni deo tretirajte finom šmirglom, popunite rupice, nanesite prajmer i potrebnu boju. Posle sušenja polirajte.

Povezane teme: Saveti, Nova godina, Petarde, Vatromet
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»