Novi Mercedes-Benz GLE, osećaj potpune snage Video

Novi Mercedes-Benz GLE je prepun inovacija. Na primer, aktivni sistem ogibljenja E-ACTIVE BODY CONTROL koji je zasnovan na 48-voltnom električnom sistemu je prvi takav u svetu.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

 

U isto vreme pomoćni sistemi za vožnju su unapređeni za još jedan stepen aktivnim Stop-and-Go Assist sistemom. Unutrašnjost vozila je još prostranija i komfornija, sa trećim redom sedišta dostupnim na zahtev stranaka. Infotainment sistem, poseduje velike ekrane, kao i head-up prikaz u punom koloru rezolucije 720x240 piksela, pored svega navedenog tu je i novi MBUX Interior Assistant sistem, koji može prepoznati gestove rukama i šakama i pruža podršku za lakšu aktivaciju nameravane komande. Dizajn spoljašnjosti ne samo da odaje stav i snagu, već takođe postavlja nove standarde po pitanju aerodinamike u SUV segmentu. Novi 4MATIC sistem osigurava izuzetnu agilnost i superiorne performanse van utabanog puta. Gledano šire u portfolio će biti dodata i plug-in hibrid varijanta sa izuzetno velikim dometom (na električni pogon). GLE dobija potpuno novu gamu motora prilikom uvođenja 

"Novi GLE nije samo komforniji na putu, već takođe pokazuje superiorne karakteristike van puta. Sama ova činjenica pokazuje našu odlučnost da utvrdimo i preuzmemo liderstvo u SUV segmentu,“ izjavio je Ola Källenius, odgovoran za korporativna istraživanja u Daimler AG-u kao i za razvoj i istraživanja u okviru Mercedes-Benz Cars grupacije. "Značajno više prostora u unutrašnjosti, novi koncept komandovanjem značajno prošireni i rafinisani pomoćni sistemi za vožnju, najbolja aerodinamika u segmentu, kompletno nova gama motora kao i brojne druge inovacije potvrđuju ovu želju."

 

"GLE pokazuje klasičan Mercedes-Benz dizajn dok u isto vreme ostaje veran svojem karakteru off-roader-a," izjavio je Gorden Wagener, glavni dizajner u Daimler AG. Unutrašnjost GLE-a je posebno fascinantna usled kombinovanja luksuznog i elegantnog dizajna i digitalno-tehnološkog dizajna našeg MBUX sistema." Novi GLE ima najbolju aerodinamiku u svom segmentu sa vrednošću Cd od svega 0.29.


1997 Mercedes-Benz je zasnovao svoj premijum SUV brend uvođenjem na tržište M-Klase. Od jeseni 2015-te porodica ovog modela je promenila ime u GLE, čime je naglašeno pozicioniranje modela kao SUV-a u okviru modelne serije E-Klase. Trenutno Mercedes-Benz je uspešno predstavljen sa čak sedam modela SUV segmenta (GLA, GLC, GLC Coupé, GLE, GLE Coupé, GLS, G-Klasa). GLE se proizvodi u SAD-u, Alabama,Tuscaloosa.

 

Novi Mercedes-Benz GLE će biti prezentovan po prvi put na 54. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu koji se odžava od 21-31.marta 2019. Model će u dilerstvima biti nedugo nakon sajma.

Povezane teme: Mercedes, Mercedes benz, mercedes gle
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»