Srećna vam nova "tojota supra"

Posle više godina širenja glasina, rendera, studija i mrljavih špijunskih fotografija konačno imamo priliku da vidimo kako će izgledati nova generacija “tojote supre”. U pitanju su fotografije iz zvaničnog pres materijala koje su “procurele” na internetu.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

"Tojota supra" će zvanično biti predstavljena 14. januara u Detroitu

Postoji više scenarija kako su slike nove “supre” dospele u javnost. Naime, greška se pripisuje “Totojinom” ogranku u Nemačkoj koji je na i-mejl adrese korisnika poslao upravo ove dve fotografije, istina lošije rezolucije. Kada su shvatili da je šteta napravljena, administratori su odmah poslali novu “poštu” sa fotografijama na kojima je maskiran prototip “supre”. Sada, šta je, tu je. Nova “supra” je pred nama i konačno možemo da vidimo izgled prednjeg i zadnjeg kraja sportske ikone iz 20. veka koja je prestala da se proizvodi 2002. godine. Automobil je razvijan zajedno sa BMW-om, ali se “Tojota” potrudila da zadrži prepoznatljiv i, što je najvažnije, originalan dizajn.

 

Sportski kupe će imati šestocilindrični motor iz BMW-a sa 335 KS

Poznato je da će kupe biti težak 1.496 kilograma, 14 kg manje od prethodnika, i koristiće BMW-om 3.0-litarski šestocilindraš sa 335 KS i 500 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Kao i kod bratskog “BMW Z4”, snaga i moment će se prenosti na zadnju osovinu.
Nova “tojota supra” će zvanično biti predstavljena 14. januara na Salonu u Detroitu.

 

Povezane teme: Tojota, Rojota supra, BMW, BMW Z4, Salon u Detroitu