ŽELITE BRUTALNO DOBAR AUTO? – Pogledajte ovog crnog lepotana!

U nemačkoj tuning kompaniji u kojoj se od 1972. godine bave britanskim „mačkama“ ovaj put su se pozabavili najsnažnijim Jaguarom F-Type.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Za osnovicu sveobuhvatnog tuninga koji se krije iza oznake AJ23 SVR u Ardenu su iskoristili najsnažniji Jaguar F-Type koji se već u standardnoj verziji smatra dostojnim konkurentom najbržim modelima iz aktuelne ponude Ferarija i Poršea.
Potvrda navedenom leži u činjenici da standardni Jaguar F-Type SVR koji pokreće 5-litarski V8 motor s mehaničkim kompresorom (575 KS i 700 Nm) od 0 do 100 km/h stiže za 3,7 sekundi i razvija 322 km/h.

 

U Ardenu su ipak zaključili da jedan od najbržih Jaguara svih vremena treba da bude još brži i „ratoborniji“, pa je ljubiteljima britanskih „mačaka“ predstavljen AJ23 SVR s motorom koji nakon mnogobrojnih modifikacija iz iste konfiguracije nudi 703 KS i 873 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za tri sekunde. Prenos snage na obe osovine i u ovom slučaju poveren je 8-stepenom automatskom menjaču.

 

Opširnije pročitajte OVDE.

Povezane teme: noviteti, novi model, jaguar, F-Type