Ferrari Pista - Nova mera performansi

Na Salonu automobila u Ženevi, kompanija „ferari“ predstavila je specijalno izdanje verzije „488“ sa najsnažnijim V8 motorom u istoriji.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Dodatak „pista“ u imenu jasno stavlja do znanja simboliku, najavljujući impresivne performanse i tehnologiju koja je preneta direktno iz sveta trka. Naime, novi model nastavlja niz koji je započeo „360 čelendž stradale“, pa je akcenat na smanjenju mase i uvećanju snage motora.
U poređenju sa verzijom „488 gtb“, nova „488 pista“ ima na merenju 90 kilograma manje (1.280kg), uz uvećanje snage 3,9 twin-turbo V8 motora od 50 „konja“.
Prevedeno na jezik brojeva, novi „ferari 488 pista“ raspolaže snagom od 711 „konja“ i obrtnim momentom od 770 njutnmetara. Nisu izostale ni vrhunske performanse, pa će ekskluzivni novitet do „stotke“ ubrzavati za 2,85 sekundi, dok će do 200 km/h stizati za 7,6 sekundi. Ako se pitate koja je maksimalna brzina, „ferari“ navodi da će 4.605 milimetara dugačak dvosed ubrzavati do 340 kilometara na čas.
Najnoviji sportski kupe sa Apenina unapredio je i aerodinamičku efikasnost koja je povećana za 20 procenata u poređenju sa standardnim modelom, a inženjeri u Maranelu ne kriju i da je zvuk dodatno pojačan.
U enterijeru, italijanski superautomobil akcenat stavlja na funkcionalnost i maksimalno smanjenje mase. Luksuzna oprema, koža i multimedijalni sistemi nisu predviđeni, jer je „488 pista“ automobil za uživanje na stazi.

Povezane teme: Ferari, ženeva, Ferari 488 GTB
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»