Nova i potpuno drugačija: "ford fijesta ST" Video

Ford je predstavio novu generaciju popularne "fijeste ST", koja je po performansama identična trenutnom vrhu ponude u vidu verzije "ST 200".

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

"Fijesta ST" u sebi krije mali, trocilindrični 1,5-litarski benzinski "ekobust" motor koji je u stanju da razvije čitavih 200 konsjkih snaga, a kao veliki dodatak je sistem koji vozaču omogućava tri režima vožnje ("normal", "sport" i "trek") u kojima se podešava rad motora, upravljačkog mehanizma i kontrole stabilnosti.

Nova "fijesta ST" do 100 km/h ubrzava ta 6,7 sekundi, što je za oko 0,2 sekunde brže od odlazeće verzije, a to je najviše postignuto zahvaljujući optimizovanom dizajnu turbo punjača, koji pritisak stvara mnogo brže i gotovo u poptunosti eliminše "rupu". Motor takođe poseduje deaktivaciju cilindara, što se prvi put pojavljuje na trocilindričnim motorima - sistem gasi jedan cilindar kad nije neophodna puna snaga motora, kao kad je u pitanju krstareća vožnja. Ovim se značajno štedi na gorivu.

Šasija poseduje "tork vektoring" sistem koji poboljšava držanje na putu i smanjuje podupravljanje tako što pojačava silu kočenja na unutrašnjem prednjem točku u krivinama. Nova "fijesta ST" biče dostupna u verzijama sa troja i petora vrata, uz "infotejnment" sistem poslednje generacije kao i "Bang i Olafsen" audio sistem. Premijera modela zakazana je za Salon u Ženevi, ali prodaja neće početi pre 2018. godine.

 

Povezane teme: Ford, Ford fijesta ST, Salon automobila u Ženevi

Poslednji komentari

Realno
Subota, 25. 02. 2017. 19:20h
neregistrovan korisnik
Prelep autic i lepo se vozi ali u dizel varijanti je strasno nepouzdan, mislim na predhodni model. Benzinci su sasvim ok. Nema neke velike razlike izmedju starog i novog modela. Ja ih vidim jer sam ga vozio a ko ne prati nece znati koji je novi a koji predhodni model.
Vuki
Subota, 25. 02. 2017. 14:10h
neregistrovan korisnik
Auto za bumbarčiće..
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»