Seat je ponovo nadmašio sebe! Ovo je nova Ibica Foto

Seat je konkurenciju u B segmentu pojačao novom "ibicom" koju je španski brend predstavio medijima pre zvanične premijere zakazane za mart i Salon automobila u Ženevi.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Peta generacija "seat ibice" prva je koja koristi VW platformu MQB-A0

 

Peta generacija "seat ibice" je prvi automobil iz Folksvagen koncerna koji koristi MQB- A0 platformu na kojoj će biti baziran i novi "polo" čija prodaja startuje na jesen. Zato je nova "ibica" važan model u gami najvećeg svetskog proizvođača jer predstavlja veliki korak napred.

 

OMeđjuosovinsko rastojanje je povećano za čak 95 milimetara

Dužina "ibice" je praktično ostala identična (4.059 milimetara), ali je zato automobil čak 87 mm širi (1.780 mm), dok je međuosovinsko rastojanje povećano za gotovo deset centimetara (95 mm) i sada iznosi 2.564 mm. "Ibica" će tako biti jedan najprostranijih automobila u klasi, sa prtljažnikom čija je zapremina na nivou kompaktnih modela - 355 litara, odnosno 63 litare više nego kod aktuelne "ibice".

 

Modernan kokpit sa novom instrument tablom i većim centralnim ekranom

Automobil je zadržao karakterističan Seatov dizajn, sa oštrim linijama, odnosno prepoznatljivim svetlima i saćastom maskom hladnjaka. U Seatu nisu želeli da radikalno menjaju izgled, već su "ibicu" prilagodili novom izgledu "leona" i "ateke".

    Kabina je osvežena novom instrument tablom i drugačije urađenom centralnom konzolom sa ekranom osetljivim na dodir, dijagonala 5 i 8 inča. Multimedijalni sistemi su preuzeti iz ostalih modela VW grupe, a postavljena su i veća sedišta (4,2 cm su šira od sedišta u aktuelnom modelu) kako bi se unapredio komfor vozača i putnika.

     

    Zapremina prtljažnika nove "ibice" je velikih 355 litara

    Na početku prodaje u junu, "ibicu" će pokretati 1,0-litarski trocilindrični turbo benzinac sa 95 KS i 115 KS, dok krajem godine stiže i novi 1.5 turbo benzinski agregat sa 150 konja. Što se dizelaša tiče, sve je u rukama 1.6 TDI u tri nivoa snage (80 KS, 95 KS, 115 KS). Od menjača, vozačima su na raspolaganju petostepeni i šestostepeni manuelni, odnosno DSG sa sedam stepeni prenosa.

     

    Povezane teme: Seat, Seat Ibica, Seat Leon, Seat Ateka, Folksvagen grupa, VW grupa, Folksvagen Polo, MQB-A0 platforma

    Poslednji komentari

    Realno
    Petak, 03. 02. 2017. 15:09h
    neregistrovan korisnik
    Predhodni model ibiza je imao brutalno dobro dizajniran enterijer dok poslednji model je previse klasican. Previse podseca na fabiu i polo.
    Tamo-daleko
    Četvrtak, 02. 02. 2017. 11:33h
    neregistrovan korisnik
    Svaki auto je stvar ukusa a o ukusima ne vredi raspravljati. Ali mi to volimo, pa eto... Seat u Nemačkoj kupuju uglavnom mladi i mnogima je to prvi novi auto ili prvi auto uopšte (govorim zato što sam tu i vidim to). Nije stvar u tome što je on kao fol namenjen mladima već zato što ima sve a uslovi kupovine su veoma povoljni: jako niska kamata i nula evra učešća za kredit. Rata bude već od sto evra pa naviše u zavisnosti od godina otplate. Istina, obično se zadnja rata ostavi da bude dosta veća. Mini posao (koji mnogi rade iz sprdnje i za džeparac) donosi 400€ mesečno tako da se već od toga može plaćati rata koja je za njihove uslove skoro pa smešna. Ko ima normalnu platu obično kupuje nešto drugo.
    Kimi
    Četvrtak, 02. 02. 2017. 09:45h
    neregistrovan korisnik
    Seat nadmasio sebe?? Oni su godinama gubitasi,cak je VW planirao da ga ugasi. Toliko o tome da je nadmasio sebe..
    PanicMechanic
    Četvrtak, 02. 02. 2017. 08:43h
    neregistrovan korisnik
    Copy-paste дизајн. За купце без укуса.
    miki
    Četvrtak, 02. 02. 2017. 00:10h
    neregistrovan korisnik
    Jeste stvar ukusa,ali meni se dopada...
    SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

    SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

    Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»