Nisan razvija automobile po ugledu na NASA tehnologiju

Nisanov predsednik i generalni direktor, Karlos Gon, na Sajmu elektronike u Las Vegasu najavio je nekoliko tehnologija i partnerstava u sklopu strategije inteligentne mobilnosti japanskog brenda koji će iz temelja promeniti način vožnje i pokretanja automobila i njihove integracije u društvo. Ove tehnologije su korak prema mobilnosti budućnosti bez emisija i bez nesreća sa smrtnim posledicama...

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Obraćanje Karlosa Gona u Las Vegasu

Gon je najavio revolucionarnu tehnologiju „Seamless Autonomous Mobility” odnosno SAM, koja je nastala na temelju NASA tehnologije i spaja veštačku inteligenciju ugrađenu u automobile sa ljudskom podrškom. Na taj način čovek pomaže autonomnim vozilima da donose odluke u nepredviđenim situacijama i pomaže u razvoju veštačke inteligencije u vozilima. Ova tehnologija bi mogla da omogući ostvarivanje interakcije miliona autonomnih vozila na drumovima sa ljudskim vozačima u najkraćem roku.

Osim napretka na području Nisanove strategije autonomne vožnje, Gon je najavio i planove predstavljanja novog "lifa" (na slici) sa tehnologijom ProPILOT koja omogućava autonomnu vožnju jednom trakom auto-puta.

 

Povezane teme: Nissan, Nisan Lif, Karlos Gon, CES u Las Vegasu
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»