Novi pikanto čeka Ženevu

Jedan od noviteta na prolećnom Salonu automobila u Ženevi trebalo bi da bude i treća generacija najmanjeg Kijinog modela „pikanto“. Za sada, korejski proizvođač je objavio crteže kojo otkrivaju da će „pikanto“ dobiti novi i moderniji dizajn, po ugledu na ostale (novije) modele u gami.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Tehničkih podataka nema, ali se pretpostavlja da će novi „pikanto“ biti duži od aktuelnog modela (dužina 3,6 metara), odnosno da će imati više prostora za putnike na zadnjim sedištima i veći prtljažnik. Na crtežima se vidi verzija sa petora vrata i nije poznato da li će Kija ponuditi i verziju sa troja vrata.

 

Moderan kokpit nas podseća na rešenje iz nove generacije „kije rio“, sa kvalitetnijom plastikom, manje prekidača i velikim centralnim ekranom osetljivim na dodir. Što se motora tiče, biće preuzeti iz bratskog modela „hjundai i10“, tako da će se pod haubom naći 1,0-litarski trocilindrični turbo benzinac i 1,2-litarski četvorocilindraš.

 

Pominje se i potencijalna sportska verrzija sa dvostrukim izduvima (kao na crtežu) i motorom koji će razvijati oko 120 KS. Više informacija ćemo saznati za tri meseca u Ženevi.

Povezane teme: Salon automobila u Ženevi, Kia, Kia pikanto, Kia rio, Korejski proizvođač
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»