Nova Mazda CX-5 zvezda Salona u LA

Posle gotovo šest godina i oko 1,4 miliona prodatih primeraka, Mazda je predstavila drugo izdanje popularnog SUV modela "CX-5", kao jednu od glavnih atrakcija na Salonu automobila u Los Anđelesu koji se zvanično otvara u petak.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

 

Mazda, međutim, sa novim "CX-5" nije uvela i drugi generaciju Skajaktiv tehnologije, što znači da je ponuda motora ostala identična kao i na aktuelnoj verziji: 2,0 i 2,5 benzinci, odnosno popularniji 2,2-litarski dizelaš sa 150 KS, odnosno 175 KS. Pretpostavlja se da će novi agregati biti dostupni do kraja 2017. godine. Vizuelno, "mazda CX-5" izgleda modernije i veće, iako se spoljašnje dimenzije nisu bitnije promenile.

 

Nova je maska hladnjaka sa hromiranim okvirom, a "CX-5" je dobio i oštrija prednja svetla, sve po uzoru na veći model "CX-9", koji japanski proizvođač i dalje odbija da prodaje u Evropi. Zadržano je i identično međuosovinsko rastojanje, dok su pored motora blago revidirani i menjači, upravljanje i ogibljenje. Takođe, izmenjen je i enterijer, sada sa centralnim ekranom osetljivim na dodir dijagonale osam inča.

 

"Mazda CX-5" je sa "mazde 6" preuzela i G-vektoring sistem, a evropska premijera je zakazana za mart i Salon automobila u Ženevi. Prodaja nove "mazda CX-5" trebalo bi da počne do sredine naredne godine.

 

Povezane teme: Salon automobila u Los Anđelesu, Salon automobila u Ženevi, Mazda, Mazda CX-5, Mazda 6, Skajaktiv tehnologija

Poslednji komentari

Nemanja
Četvrtak, 17. 11. 2016. 10:32h
neregistrovan korisnik
U pravu si za limariju. Imam prijatelja, imao je Mazdu 6, 1.9dizel, 2003 god u top verziji. Prodao je posle 8 godina, pocela korozija svuda okolo.
Nemanja
Četvrtak, 17. 11. 2016. 10:28h
neregistrovan korisnik
Opet Mazda po starom. Izbacili ove modele pre par godina i sad stali. Zasto nisu povecali dimenzije malo vise, dodali 25 ks(kao sto na primer Hjundai ima 2.2 dizel sa 200 ks) Lepa jeste, nema sta, ali ovaj model ima stvarno malo prostora, jer mu nije baza Mazda 6.
Crni
Četvrtak, 17. 11. 2016. 10:07h
neregistrovan korisnik
Naravno da se turbo motor ne vrti na vecem broju obrtaja, vec na manjem broju obrtaja od atmosferskog motora, jer ostavaruje maksimalni obrtni momenat na malom broju obrtaja, pa samim tim moze da povuce i iz niskih obrtaja, za razliku od atmosferskog motora koji mora da se "zavrti". Obican auto mehanicar ne moze da popravi turbo, vec se time bave specijalizovani servisi. Servis/automehanicar, moze samo da skine turbo kompresor i posalje ga na popravku. Nista nije vecno, pa tako ni turbo, ali traje dovoljno dugo.
Miki
Sreda, 16. 11. 2016. 22:24h
neregistrovan korisnik
Sinko ti si nesto pobrkao, atmosferci rade na vecem broju obrtaja jer imaju manjak snage. A inace imam CX-5 koji je za dlaku prevagnuo u odnosu na Kiu Sportage kada sam kupovao auto. Mazda ima skoro sve, lepotu, pouzdana je ali brate atmosferac je trom do bola iako brojke na papiru deluju drugacije.
mika
Sreda, 16. 11. 2016. 21:05h
neregistrovan korisnik
davno ne videh ruzniji prednji deo automobila
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»