Pogledajte SVE premijere Salona u Parizu FotoVideo

Salona automobila u Parizu je otvorio svoje kapije, prvo za medije, dok će posetioci u više od 100 svetskih i evropskih premijera moći da uživaju od 1. do 16. oktobra. Pokušaćemo da u narednim danima u kratkim crtama predstavimo sve novitete sa velike smotre, kako se budu pojavljivali u Parizu.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Audi Q5

"Audi Q5" druge generacije će se proizvoditi u Meksiku

Audi je za razliku od premijum rivala okrenuo leđa E-modelima i konceptima, odnosno za Pariz je pripremio novu (drugu) generaciju popularnog krosovera „Q5“. Nemci su odlučili da radikalnije poteze ostave za neko drugo vreme, tako da su „audi Q5“ unapredili samo u detaljima. Nakon osam godina prve generacije, odmah se vidi da je novi „Q5“ dobio veću masku hladnjaka, kao i nova ksenonska svetla.

 

    Takođe, jasno se može primetiti i dizajnerski uticaj modela „Q2“ i „Q7“ sa više izraženim blatobranima i oštrijim linijama. „Audi Q5“ će se proizvoditi u novoj fabrici u Meksiku a prvi primerci u Evropu, tačnije u Nemačku, stiži u januaru naredne godine. Ponuda motora na početku prodaje neće biti bogata, već će akcenat biti na verziji sa 2,0-litarskim TDI agregatom (163 KS) i „kvatro“ pogonom. Verzije sa prednjim pogonom dolaze kasnije.

     

    BMW X2 Concept

    Serijski "BMW X2" možemo da očekujemo u drugom delu naredne godine, a prvo će biti ponuđena verzija samo sa 4x4 pogonom. Cena od 33.000 evra

    Što se BMW-a u Parizu tiče, premijera nad premijerama je konceptni „X2“ sa kojim Bavarci prave blagi zaokret u dizajniranju. Prednji deo „X2 koncepta“ sa velikim usisnicima za vazduh je dosta sličan rešenju na modelu „M2 kupe“. U BMW-u kažu da automobila kao što je „X2“ trenutno nema na tržištu i da se serijska verzija neće previše razlikovati od koncepta, u šta nam je teško da poverujemo.

     

      Pariski koncept kombinuje dinamičnost kupe i robusnost pravog SUV-modela postavljenog na točkove od 21 inča. Novi SUV će biti baziran na UKL platformi koju koristi i „X1“ (koristiće je i noba generacija „serije 1“) a na početku prodaje (drugi deo 2017. godine) biće ponuđena verzija samo sa 4x4 pogonom. Kao i „BMW X1“, novi „X2“ će koristiti trocilindrične i četvorocilindrične turbo benzinske i dizel motore u rasponu od 116 KS do 245 KS. Kasnije će se pojaviti i verzije sa prednjim pogonom, kao i plag-in hibrid, a cena bi trebalo da bude od 33.000 do 50.000 evra.

       

      Lexus UX Concept 

      "Leksus UX koncept" je jedan od najoriginalnijih automobila u Parizu

      Leksus će definitivno odneti nagradu za najčudniji dizajn na Salonu u Parizu, nakon što su Japanci predstavili „koncept UX“.

       

        Predstavnici Leksusa kažu da je u današnjoj industriji najveći izazov da se napravi uzbudljiv i originalan automobil, a „koncept UX“ poseduje sve potrebno. Sve što mi možemo da kažemo je - uživajte u fotografijama.

         

        Mercedes Generation EQ Concept

        Serijska verzija električnog SUV-a će u zaviasnosti od baterija koštati između 60.000 i 80.000 evra

        Mercedes je objavio da radi na nizu električnih automobila među kojima je prvi studija E-SUV modela nazvana „generation EQ“. Revolucionarni model je izložen u Parizu, a nemačkom proizvođaču je pošlo za rukom da spoji novi električni SUV sa genima modela „GLC“. Šasija i pogon su potpuno novi, jer su u „utrobu“ automobila smeštena dva elektromotora, baterije i devetostepeni automatski menjač.

         

          Takođe, unutrašnjost je dizajnirana od belog papira i donosi nam kombinaciju intuitivne funkcionalnosti i visokog kvaliteta izrade. Mercedes obećava da će serijski E-SUV od 0 do 100 km/h ubrzavati za pet sekundi i da će sa jednim punjenjem baterija moći da pređe do 500 kilometara.

           

          Nissan Micra

          Prodaja nove "nisan mikre" u Evropi počinje na proleće

          Namenjena evropskom tržištu, najvećem svetskom tržištu malih gradskih automobila, peta generacija „nisan mikre“ će pleniti pažnju izgledom, a pre svega snažnom linijom koja se prostire celom dužinom karoserije. Niža je, šira i duža od prethodnika i nudi prostraniju unutrašnjost. Novi su i turbomotori smanjenog obima, okretna šasija i bogata ponuda inovativne sigurnosne opreme.

           

            „Mikra“ je bazirana na zajedničkoj Reno-Nisan platformi za male automobile a na lansiranju će biti dostupna dva (dobro nam poznata) agregata: Mali 0,9-litarski trocilindrični turbo benzinac sa 90 KS i 1,5-litarski dizelaš sa četiri cilindra i, takođe, 90 konjskih snaga. Nešto kasnije sledi i atmosferski 1.0 benzinac sa 75 KS.

             

            Opel Ampera-e

            "opel ampera-e" ima autonomiju od 500 km sa jednim punjenjem baterija

            Opelova glavna premijera u Parizu je „ampera-e“ sa vodećom voznom autonomijom na električni pogon u segmentu - 500 kilometara! Pored obezbeđivanja spokojne vožnje pri dugim putovanjima, „ampera-e“ takođe poseduje živahnost sportskog automobila.

             

              Performanse ovog električnog agregata su ekvivalentne klasičnom motoru sa unutrašnijm sagorevanjem od 204 KS. Ovaj kompaktni automobil na električni pogon ubrzava od 0 do 50 km/h za samo 3,2 sekunde. S obzirom na to da su velike baterije kapaciteta 60 kWh inteligentno integrisane u pod vozila, automobil nudi obilje prostora za pet putnika i prtljažnik kapaciteta dostojnog jednog pripadnika C segmenta.

               

              Honda Civic Type R Concept

              Serijsku "hondu sivik tajp R" pokretaće četvorocilindrični benzinac sa 320-330 KS

              Za sve vozače kojima deseta generacija „sivika“ nije dovoljno atraktivna, Honda je pripremila sportsku „tajp R“ verziju koja je, istinu, još u formi koncepta. Japanci nisu želeli da potvrde ali je gotovo sigurno da će „sivik tajp R“ koristiti 2,0-litarski četvorocilindrični turbo benzinac sa 320-330 KS, u kombinaciji sa prednjim pogonom i manuelnim menjačem.

               

                Sportski enterijer, točkovi od 20 inča i snažnije kočnice biće sastavni deo „tajpa R“ koji se očekuje na jesen naredne godine.

                 

                Land Rover Discovery

                Novi "lend rover diskaveri" je dobio klirens od 28,3 centimetara 

                 

                 

                 

                Lend rover je od 1989. godine prodao više od 1,2 miliona primeraka modela „diskaveri“ koji u Parizu imamo priliku da vidimo u potpuno novom svetlu. Da, pred nama je revolucionarni „diskaveri“ sa modernim dizajnom, aluminijumskom platformom, savremenim infotejment sistemima, pametnim pogonom na svim točkovima i dovoljno prostora za sedam putnika u tri reda sedišta.

                 

                  U ponudi će biti motori sa 4 i 6 cilindara, u rasponu snage od 180 KS do 340 KS. Prodaja novog „diskaverija“ počinje na proleće naredne godine sa cenom od oko 50.000 evra.

                   

                  Povezane teme: Sajam automobila u Parizu, Lend Rover, Lend Rover Diskaveri, Honda sivik, Honda sivik tajp r, Opel ampera-e, Nisan mikra, Mercedes Generation EQ, BMW, BMW X2 koncept, BMW X2, BMW X1, Leksus UX koncept, Audi Q5, Audi Q2, Audi Q7

                  Poslednji komentari

                  Ljuban
                  Nedelja, 02. 10. 2016. 19:14h
                  neregistrovan korisnik
                  Ima li jos koja premijera?Ovde preovladavaju koncepti...
                  Noca
                  Subota, 01. 10. 2016. 21:44h
                  neregistrovan korisnik
                  Bilo bi dobro ispratiti sta ce od ovih koncepata da zazivi
                  lolimir
                  Petak, 30. 09. 2016. 12:05h
                  neregistrovan korisnik
                  Odlican pogled sa srednjeg retrovizora diskaverija.. znaci zadnje staklo nisu morali ni da prave.. sa ovolikim naslonima za glavu neupotrebljivo je kao i srednji retrovizor.. ako nisu predvideli neku kameru i displej umesto sredjeg retrovizora, ovo je bas idiotski koncipirano...
                  Coyote-Nervosius
                  Petak, 30. 09. 2016. 08:24h
                  neregistrovan korisnik
                  BMW X2 Concept neodoljivo podseća na Alfu :D
                  Bobby
                  Petak, 30. 09. 2016. 04:18h
                  neregistrovan korisnik
                  Јапанци и даље праве кола са дизајном гејмерског миша.
                  SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

                  SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

                  Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»