Folksvagen najavio nove 1.5-litarske benzince i dizelaše

Iz Folksvagena je stigla najava o novoj porodici 1,5 litarskih turbo motora koji će kupcima biti na raspolaganju od 2017. godine.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Prvi čovek brenda Folksvagen Herbert Dies je na Salonu u Detroitu saopštio da se radi o 1,5 litarskim turbo benzincima i turbo dizelašima koji će se ugrađivati i u redizajnirani Golf VII.

Taj Golf VII fejslift će se inače pojaviti još tokom ove godine, ali neće odmah biti dostupan sa pomenutim motorima, već će u njega početi da se ugrađuju od 2017. godine.

1,5 litarski turbo benzinac će naslediti aktuelni 1,4 litarski TSI (imaće i direktno

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

ubrizgavanje goriva, sistem dekativacije cilindara i novi turbo punjač), dok će 1,5 litarski turbo-dizel zameniti sadašnji 1,6 litarski TDI. Treba međutim naglasiti da se ovde ipak neće raditi o potpuno novim motorima, već o evoluciji aktuelnih 1,4 TSI i 1,6 TDI agreegata.

Iz Folksvagena napominju da će proizvodnja novih motora biti skuplja u poređenju sa sadašnjim, ali da će oni biti lakši. 

U planu je da se ovi motori nude sa različitim nivoima snage, a ugrađivaće se u više modela iz Volksvagen grupe, uključujući Audi, Seat i Škodu.

Povezane teme: Folksvagen, Folksvagen Golf, Golf 7, Slaon automobila u Detroitu