Audi spremio električni SUV koncept za Frankfurt

Audi je najavio da će na predstojećem Salonu u Frankrutu predstaviti koncept električnog "e-tron kvatro" SUV modela koji će imati domet od oko 500km, a serijska verzija modela se očekuje 2018. godine.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Audi "e-tron kvatro koncept" koristi tehnologiju koja je razvijena tokom rada na predstojećem "R8 e-tronu", a serijski model koji najavljuje će biti brendov prvi električni model velike serije.

 

Tokom rada na ovom konceptu korišćen je Audijev “Aerosthetics” princip koji

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

kombinuje aerodinamička rešenja za smanjenje otpora vazduha sa kreativnim dizajnerskim rešenjima. Pokretni aerodinamički elementi na prednjem delu, stranama i zadnjem delu automobila poboljšavaju kretanje vazduha oko automobila i stvaraju koeficijent otpora vazduha od samo 0.25 što je rekord za SUV segment.

Dužina modela se procenjuje da je između "audija Q5" i "Q7", a "kupe" kabina mu daje dinamični izgled uz prostranu unutrašnjost.

 

Velika litijum-jonska baterija je postavljena između osovina pružajući nisko težište koje obezbeđuje bolju upravljivost i bezbednost.

Iskustvo rada na "R8 e-tron" sportskom modelu je pomoglo u odabiru pogonskog sistema. U pitanju su tri električna motora - jedan na prednjoj i dva na zadnjoj osovini.

Povezane teme: Audi, Električni automobil, SUV, Salon automobila u Frankfurtu

Poslednji komentari

mr
Četvrtak, 20. 08. 2015. 22:57h
neregistrovan korisnik
kad bude serijski licice na ostale