Od Osla do Londona u Tesla "modelu S" za pet evra Video

Vožnja električnim automobilima je i dalje logistički izazov u većini zemalja sveta, međutim, kako će ona izgledati u budućnosti kada svuda budu strateški raspoređene stanice za punjenje? Kako bi pokazao električne automobile u pozitivnijem svetlu, Robert Lajvlin iz emisije Fully Charged odlučio je da prevali 2.095 kilometara dugačak put od Osla do Londona najboljim od njih, Teslom "model S P85".

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Na svom putovanju dokazao je ne samo da je u naprednijim delovima sveta već danas moguće koristiti električni automobil na dnevnoj bazi, već da je to moguće uz neverovatno niske troškove

 

Zahvaljujući Teslinim punjačima koji širom sveta nude besplatnu struju i hotelima

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

s prilagođenom infrastrukturom koji mogu napuniti vaš automobil uz mali novac, navedeni put stajao je Roberta svega pet evra. Istina, potrebno je svako toliko stati i pričekati da se automobil napuni, ali kao što je rečeno u videu, ne može se baterija toliko brzo potrošiti koliko brzo će vozač ionako hteti stati radi odmora.


VIDEO> U Tesla "modelu S" od Osla do Londona:

Povezane teme: Tesla Motors, Električni automobil, Tesla model S

Poslednji komentari

Zoran
Utorak, 12. 05. 2015. 11:27h
neregistrovan korisnik
Slazem se. Ne znam cemu tolika euforija oko ovog auta. Baterije za automobil nemaju budućnost. Ali neka, videce i sami kad kupe taj auto
Gradimir
Utorak, 12. 05. 2015. 10:28h
neregistrovan korisnik
Kao što rekoh, kupci Tesle su uglavnom prezadovoljni autom i podrškom koju im pruža kompanija. To ide dotle, da najčešće komentarišu da nikada više ne žele da menjaju proizvođača, a naročito ne žele da se vrate automobilima sa motorima na unutrašnje sagorevanje. Tesla ima sjajan odnos sa kupcima i zato što aktivno učestvuju u poboljšanjima automobila, jer sugestije vlasnika se dodaju u novim verzijama softvera. Inače, veliki broj poboljšanja automobila i novih opcija se dobija preko Internet veze koju auto ima. Ako postoji neki problem, često se može rešiti, isto tako, bez odlaska u servis. Ovo što trenutno Tesla prodaje jeste skupo, a za par godina, kada budu imali u ponudi jeftiniji model biće i mnogo lakše odlučiti se za električni auto.
Gradimir
Utorak, 12. 05. 2015. 10:19h
neregistrovan korisnik
Zorane, potpuno mi je jasno tvoje razmišljanje, ali evo kako ja razmišljam: Tesla nema motor sa pratećim agregatima, filterima, uljima, kaiševima... održavanje je mnooogo jednostavnije i jeftinije i manje je stvari koje mogu da se pokvare. Ako dosta voziš i ideš jednom nedeljno, a možda i češće na pumpu. Kad voziš Model S, dođeš kući, parkiraš auto u garažu, priključiš ga na struju i ujutru kad ustaneš čeka te pun "rezervoar". Sa dometom između 300 i 400 km, zavisno od težine desne noge, miran si i više dana ako treba. Kad kreneš na duži put, jednom ili više puta godišnje, samo treba da planiraš malo detaljnije, a imaćeš besplatno punjenje na Teslinim punjačima. Ako misliš da je to nezgodno, pogledaj https://www.youtube.com/user/bjornnyland/videos. Ovaj lik vozi Model S oko godinu i po i do sada je prešao oko 130.000 km, a planira milion. Snimio je petnaestak dokumentaraca o tim svojim putovanjima. Može sasvim lepo da se vidi kako je živeti sa ovim automobilom u svakodnevnoj upotrebi i, naročito, na putovanjima. Da živim malo zapadnije, i da imam para, ja bih ovo odmah kupio. Druge električne automobile bih eventualno razmatrao kao drugi auto, za po gradu, a ovaj bez problema i kao jedini. Ako staviš na papir troškove tokom 5 godina i napraviš TCO za Model S i neki auto slične cene, doći ćeš do toga da su im krajnje sume slične ili je Tesla u prednosti, a vozio si vrhunac tehnologije. Inače, kupci Tesle su uglavnom prezadovoljni autom i podrškom koju im pruža kompanija.
Zoran
Utorak, 12. 05. 2015. 06:20h
neregistrovan korisnik
O Tesli masta samo sirotinja, a kupuju oni sa parama, ali sto ne znaju kako pametno da ih potrose. Tesla je oko 20.000 dolara skuplji od istog auta na benzin. Za 20.000 dolara ima se vozim 150.000km i da nikad ne cakam pola sata da je napunim i tako svakih 300 milja, a kazu obicno 250 milja.
Zoran
Utorak, 12. 05. 2015. 06:07h
neregistrovan korisnik
Ma tako je, samo malo pametnih ima ovde u Americi, pa valjda zato slabo Tesla prolazi.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»