Uživo: Salon automobila u Ženevi Video

Ovogodišnji Salon automobila u Ženevi će svoja vrata otvoriti posetiocima 5. marta, međutim, kao što je i običaj, dva dana ranije, novinari iz automobilske industrije dobijaju ekskluzivni pristup premijerama jednog od najvećih automobilskih događaja na svetu. Mi vam na jednom mestu nudimo pregled najzanimljivijih noviteta 85. internacionalnog ženevskog salona automobila.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Porše "911 GT3 RS"

 

Iako sa zakašnjenjem od šest meseci, Porše je ipak uspeo da zvanično predstavio svoj "911 GT3 RS" model na Salonu u Ženevi.

Ljubitelji brzine neće mnogo zameriti na ovom kašnjenju kada saznaju da ovaj trkač ispod haube krije neverovatni novi šestocilindrični motor koji šalje snagu na zadnje točkove što mu je obezbedilo da krug na Nirburgringu obiđe za samo 7:20.

Novi agregat je 4.0-litarski šestocilindrični sa 500KS i 460Nm obrtnog momenta, a osim što će se u budućnosti naći na ostalim varijantama "911" modela, on je sposoban za ubrzanje do stotke za 3.1 sekundu uz maksimalnu brzinu veću od 320km/h.

Neverovatnom ubrzanju pomaže osveženi sedmostepeni PDK menjač sa duplim kvačilom i smanjena ukupna kilaža vozila(1.420kg).

 

Porudžbine su već krenule, a cena je oko 160.000 evra.


VIDEO>Porše "911 GT3 RS":

 

Nisan "Sway" koncept

 

Inovativni dizajn i razvijena marketinška strategija su napravile veliki uspeh za "kaškai" i "džuk" modele japanskog prizvođača, a sada je kompanija odlučila da sličan recept primeni i na konkurentni hečbek segment.

U Ženevi je Nisan predstavio "Sway" koncept koji predviđa budućnost, napravljen sa jasnom idejom da se dopadne evropskoj publici.

Karakter "Sway" modela počinje od rešetke u obliku slova V, a nastavlja se smelom konturom koja se izvija preko haube i oko točkova da bi dramatično pala ka sredini prednjih vrata. Odatle se linija kreće na više ka zadnjem delu automobila dajući jedinstven profil ovom modelu.

U unutrašnjosti dominira trapezoidni tablet u centru kontrolne table koji mogu da koriste i vozač i suvozač.

 

Aston Martin "DBX" koncept

 

Aston Martin je odlučio da pomeri granice luskuznog GT segmenta novim "DBX" konceptom koji je debitovao na Salonu u Ženevi.

Izvršni direktor Aston Martina dr. Endi Palmer je ovom prilikom rekao: “DBX koncept je pravi izazov za trenutni status kvo u luskuzom GT segmentu."

"Ovo očigledno nije serijski model, ali je deo novog, svežeg načina razmišljanja koje predstavlja budućnost", dodao je Palmer.

 

Folksvagen "sport kupe" koncept GTE i novi "turan"

 

Proteklih nedelja smo mogli da vidimo nekoliko crteža misterioznog koncepta za koji se mislilo da je novi "CC", međutim u pitanju je ipak "sport kupe koncept GTE" koji je predstavljen u Ženevi.

Folksvagen "sport kupe koncept GTE"

Novi koncept model prikazuje progresivni Folksvagenov dizajnerski jezik i postavlja se u ponudi iznad "CC" modela.

Pored osveženog spoljašnjeg izgleda, novi koncept u unutrašnjosti predstalvja čist dizajn, ergonomsko savršentsvo i novi interaktivni interfejs.

Ispod haube se nalazi V6 TSi motor sa 380KS uz maksimalnu brzinu od 250 km/h, dok hibridni pogon, koji radi u kombinaciji sa dva električna motora ima potrošnju od samo 2.0 l/100km.

Folksvagen "turan"

Na Folksvagenovom štandu je takođe predstavljena treća generacija kompaktnog MPV-a "turana".

Model će biti u ponudi sa šest novih ekonomičnijih motora, kao i velikim brojem novih sigurnosnih i infotejnemnt sistema.

 

Više o novom "turanu" možete pročitati OVDE.

 

Honda "NSX"

 

Prošlo je 25. godina od debija originalnog "NSX" superautomobila, a danas je u Ženevi predstavljen njegov dugo očekivani naslednik.

Nova Honda "NSX" ispod haube ima tvin-turbo DOHC V6 motor povezan sa devetostepenim menjačem sa duplim kvačilom i tri električna motora. Ova sportska hibridna tehnologija je smeštena u rigidnoj, ali laganoj šasiji.

Spoljašnji detalji poput bočnih usisinika i prepoznatljivog C stuba doprinose agresivnom izgledu, ali imaju više nego zapaženu ulogu u aerodinamici i performansama ovog modela.

 

Bentli "EXP 10 Speed 6" koncept

 

Britanska firma superluskuznih automobila Bentli je na ovogodišnjem Salonu predstavila svoju viziju sportskog kupea - "EXP 10 speed 6" koncept.

"Ovaj automobil predstavlja moderni automobilski dizajn, britanski ručni rad najvišeg kvaliteta, najfinije materijale i naprednu tehnologiju i performanse", rekao je Volfgang Dirhajmer, predsednik Bentlija.

Novi "EXP 10 Speed 6" koncept takođe predstavlja elemente budućeg dizajna koji će se pre svega naći na novoj generaciji "kontinental" modela.

 

Bugati Vejron "grand sport vitese la finale"

 

Ovogodišnji Salon u Ženevi će udomiti poslednji, 450-ti primerak već legendarnog Bugati "vejrona" - "grand sport vitese la finale" koji je našao svog vlasnika u kolekcionaru luksuznih automobila sa Bliskog istoka.

"La finale" će na Bugatijevom štandu biti predstavljen pored prvog izgrađenog "vejrona", a ceo izgled poslednjeg primerka je omaž originalnom, prvom "vejronu".

S obzirom da je u pitanju "grand sport vitese", "la finale" ispod haube ima najmoćniju verziju kvad-turbo 8.0-litarskog W-16 motora sa 1,183KS i 1500Nm obrtnog momenta. Ubrzanje do stotke je 2.5 sekunde, a maksimalna brzina je rekordnih 408.7 km/h.

 

Audi "R8" e-tron

 

Prošle nedelje su u javnost puštene prve fotograifje novog "R8" modela iz Audija, a sada možemo po prvi put da upoznamo i njegovu "e-tron" električnu varijantu koja planira da konkuriše Tesli.

Prve glasine o "e-tron" verziji "R8" modela su se pojavile još 2009, međutim

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

kombinacija loših ekonomskih uslova i nerazvijene tehnologije su njegovu premijeru pomerile do danas. Automobil će imati veliku litijum-jonsku bateriju od 92-kWh i dometom od oko 450km. Audi navodi da će punjenje uz pomoć "DC" brzog punjača trajati manje od dva sata.

Zbog velike baterije, težina automobila je morala da bude smanjena pa je korišćeno znatno više ugljeničnih vlakana u odnosu na standardni "R8".

 

Maksimalna snaga bi trebalo da iznosi oko 456KS sa pogonom na zadnje točkove, a ubrzanje do stotke će iznositi samo 3.9 sekundi.

Povezane teme: Salon automobila u Ženevi, Audi, Noviteti, Ženeva

Poslednji komentari

trol
Petak, 06. 03. 2015. 09:27h
neregistrovan korisnik
cim je presao na jabuku nema nista od njega. golf je golf
Ime
Četvrtak, 05. 03. 2015. 23:16h
neregistrovan korisnik
Brate Porsche... san..
Ja
Četvrtak, 05. 03. 2015. 17:39h
neregistrovan korisnik
Kaže se automobili,a ne AUTI!! A kao drugo,mi jesmo postali smetlište za automobile zato što ti i drugi poput tebe uvoze AUTA iz Wagen grupacije,stare po 15 godina,Milion kilometara u vožnji i 100,000km na satu,a hvale se kao da su kupili nov.Tvoj Golf je jedino dobar kada se leti zaprasuju komarci,a o lepoti i dizajnu,suvišno je komentarisati kada su dotični u pitanju.
sonda-monda
Četvrtak, 05. 03. 2015. 15:38h
neregistrovan korisnik
haha kralju, vala baš tako
Gradjanin-Beograda
Četvrtak, 05. 03. 2015. 12:30h
neregistrovan korisnik
što gledate ovo, ovaj sajam je napravljen da bi se izazvao narodni bunt i srušio Vučićev režim, treba da vozimo YUGO i glasamo za Vučića i kada nam bude bolje naša deca će voziti fiat 500l
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»