Stigla je: Nova Škoda "superb" Video

Uoči svetske premijere koja je zakazana za početak marta i Salon automobila u Ženevi, dugo očekivana treća generacije najvećeg Škodinog modela "superb" je pred nama.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Zasluge za izgled novog modela preuzima šef dizajna Jozef Kaban koji kaže da

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

se stil nove Škode "superb" uklapa sa rešenjima na novoj "fabiji" uz, kako kaže, "smeliji stav" preuzet sa "Vision C" koncepta predstavljenog na prošlogodišnjem ženevskom salonu.

Unutrašnjost je prepoznatljiv, konvencionalni Škodin stil, a kako ovaj model planira da konkuriše najboljima, odabir nove tehnologije je bogat.

U zavisnosti od paketa, prednji i zadnji putnici mogu da kontrolišu infotejnment sistem pomoću svog Ajpeda, tu je Apple CarPlay sistem, a od 2016. će u ponudi biti i bežično punjenje telefona.

 

Škoda je obratila pažnju i na detalje pa se u oba prednja vrata nalazi mali kišobran, tu je veliki gepek (625 sa podignutim, odnosno 1,760 litara sa spuštenim zadnjim sedištima) i duplo veći prostor za noge na zadnjem sedištu u odnosu na konkurentnu Opel "insigniju".

Vlasnici takođe mogu da doplate za ‘Virtual Pedal’ funkciju koja omogućava da se gepek automobila otvori kada mašete nogom ispod zadnjeg branika.

 

Od motora se pominju VW benzinci (1.4 TSI, 1.8 TSI i 2.0 TSI, sa rasponom od

Pogledajte ponudu sajta mobile.de na srpskom jeziku.

125KS do 280KS) i dizelaši (1.6 TDI i 2.0 TDI, sa rasponom snage od 120KS do 190KS). Najavljuje se da će Superb 1.6 TDI Greenline imati prosečnu potrošnju goriva od 3,7 l/100 km i emisiju CO2 od 95 grama po km.

Takođe, u ponudi će biti i verzije sa 4x4 pogonom i sa DSG menjačem, kao i DCC (Dynamic Chassis Control), sistemi Park Assist, SmartLink, MirrorLink, Apple CarPlay, adaptivni Cruise Control (ACC) Lane Assist, Traffic Jam Assist, Emergency Assist, Blind Spot Detect, Rear Traffic Alert...

Podaci o ceni nove Škode "superb" se očekuju nakon premijere na martovskom Salonu u Ženevi.


VIDEO> Nova Škoda "superb":

Povezane teme: Škoda superb, Škoda, Salon automobila u Ženevi

Poslednji komentari

Dr-House
Ponedeljak, 23. 02. 2015. 01:38h
neregistrovan korisnik
I nije valjda da zbog ovakve konfekcije Hoda povlaci Akord iz Evrope. Strasno kakav pad ukusa i poznavanja vrednosti. AKORD, MAZDA 6 pa i Avensis ce uvek biti svemirski brod za iste pare za ovaj pokusaj od auta.
AlexM
Nedelja, 22. 02. 2015. 16:28h
neregistrovan korisnik
U klasi sa Audijem A6 ne A4!
petarCh
Nedelja, 22. 02. 2015. 15:26h
neregistrovan korisnik
socijalni? nisam znao da onaj ko je na sociali može da izdvoji vise od 30000evra za auto.. nije ovo Dacia...
vLayo
Nedelja, 22. 02. 2015. 14:24h
neregistrovan korisnik
Ne govorimo o istoj stvari, s obzirom da se profesionalno bavim dizajnom, auto posmatram kao celinu.. entereijera-exterijera-ukupnog crteza -dozivljaja. Kada nesto previse lici na nesto drugo (audi A3 sedan) to je u dizajnu malo neoprostivo. Znajuci da vw, skoda, pa i audi usko saradjuju, ne cudi da im se modeli medjusobno lice. Nisam ga uopste ispljuvao, auto je skroz simpatican, o kvalitetu da ne govorimo. Sve to stoji, samo sto je po meni dizajn previse hladan sto opet nije nista ruzno. A svi pametnjakovici neka malo detaljnije pogledaju osnovne crte enterija i to uporede sa aktuelnom Octaviom i videce ne samo slicnost, vec da je skoro isto. Da bar lici na "brata" Passata, nego ni malo.
krcolo
Petak, 20. 02. 2015. 12:50h
neregistrovan korisnik
po kojoj deferencijaciji si to zakljucio? Superb je klasa automobila sa passatom, insignijom, A4, BMW3, Mondeom, Mazdom 6 itd, cenovno, vizuelno i gabaritno, odlican auto, odlican odnos cena-kvalitet. Kraj price.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»