Novi "ford fokus ST" debitovao na Gudvudu

Trenutno je u toku Festival brzine u Gudvudu, a svakako glavna zvezda ovogodišnjeg događaja je i osveženi "ford fokus ST".

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Pored vizuelnih detalja, "fokus ST" za 2015. godinu može da se pohvali novom

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

tehnologijom kontrole šasije, podešenim vešanjem i upravljanjem, novim gumama koje brže reaguju i sveukupnim balansiranim i refiniranim iskustvom u vožnji.

Vešanje je unapređeno novim prednjim oprugama i sportskijim apsorberima, a osim elektronskog "power-assisted" upravljanja koje omogućava lakše manevrisanje, tu su i 18-inčni točkovi kao deo standardne opreme.

Agregati su ostali isti, dakle 2.0-litarski četvorocilindrični "eko-bust" sa 252KS i

Pogledajte ponudu sajta mobile.de na srpskom jeziku.

366Nm obrtnog momenta koji su upareni sa šestostepenim manuelnim menjačem sa pogonom na prednjim točkovima. Ubrzanje do stotke iznosi oko 6.0 sekunde.

Osim benzinca, tu je i dizel varijanta sa 2.0-litarskim agregatom sa turbo punjenjem od 182 KS i 400Nm, koji bi trebalo do stotke da stigne za 8.0 sekunde.

Za prave ljubitelje brzine, pojavile su se informacije i da Ford radi na novoj generaciji "fokusa RS" sa 2.3-litarskim "eko-bust" četvorocilindričnim motorom sa 330KS.

Povezane teme: Ford, Ford Fokus, Ford Fokus ST, Gudvud festival brzine

Poslednji komentari

Mirko
Utorak, 01. 07. 2014. 23:04h
neregistrovan korisnik
Tako je Dule. Novi Fordovi kostaju koliko i VW a Nemci nisu ludi sto ih kupuju nove u Nemackoj. Oni ne kupuju polovnjake samo nova vozila a polovna izvoze.
UKUCAJ
Utorak, 01. 07. 2014. 22:37h
neregistrovan korisnik
To sto si napisao u brojkama apsolutno ne mora nista da znaci iako je VW daleko brojniji od ford-a. Nedavno mi je u radionici bio auto peugeot 307 2.0HDI 2007 godiste koji je skoro pa u potpunosti korodirao odozdo dok je spolja izgledao kao nov i takve automobile srecem sve cesce! Amortizeri,opruge,auspuh,lim i td. dok sam imao prilike da pogledam isti dan passat-a 20godina starog B4 1.8 benzinac i nije imao trunku korozije sem na auspuhu koji je verovatno vec menjan! Narod nije glup i ti automobili ne kostaju bezveze vise od konkurencije!!! Ako nas narod ne zna onda znaju stranci tj. bogatiji slojevi. Britanci recimo izuzetno mnogo cene vw i auto i pored svoje auto industrije koja je svi znamo kakva! Meni licno je VW izuzetno dosadan auto i recimo ford mondeo novi mi se mnogo vise svidja od passat-a ALI pouzdano znam jer sam majstor da taj passat je daleko izdrzljiviji i pouzdaniji od ford-a u svakom pogledu! Ford nije na ceni je nepouzdan auto i PSI dizeli nikada nisu bili u vrhu nikakve liste pouzdanosti, cak su jedni od slabijih dizela na trzistu. Iz svog dzepa dajes novac za popravke pa razmisli malo sta ti je pametnije voziti. Nema potrebe lutati po stranim sajtovim jer imas domace i pogledaj utiske vozaca ford-a i recimo vw-a pa ces videti zasto vw kosta toliko kosta... Veliki pozdrav!
trol
Ponedeljak, 30. 06. 2014. 22:21h
neregistrovan korisnik
dobro
Laki
Ponedeljak, 30. 06. 2014. 20:30h
neregistrovan korisnik
Daj molim te edukuj me i daj neko objasnjenje da vidim u cemu gresim!
Dule
Ponedeljak, 30. 06. 2014. 20:29h
neregistrovan korisnik
Ne preteruj. Ford uopste nije jeftin automobil. Ukucaj na mobile.de koji nemacki pretrazivac za motorna vozila i pogledaj koliko se vozi Fordova u Nemackoj i koja im je cena! Za Fordove pokazuje 86615 automobila. dok za VW izbacuje ponudu od 251006 vozila sto je jako uspesno za Ford u Nemackoj. To znaci da je VW u odnosu na Ford u Nemackoj zastupljeniji 2.8 puta sto uopste nije velika razlika s obzirom da je VW izvorno Nemacka marka. A prema tvojoj tvrdnji da samo Srbi i siromasni kupuju Ford, voleo bih da nam objasnis ove podatke i kako onda Nemci sa tako visokim standardom kupuju Fordove koje su prema njihovim podacima izvestaja pomoci na putevina statisticki pouzdaniji nego VW vozila?? Nemaci znaju sta rade i jako su racionalni i nije sve kao sto ti mislis. Ono sto je jako bitno za nas potrosace je da se za Ford ne placa brend (znak) kao za VW, Audi jedno 20-30% kako za nova tako i za polovna vozila. U Americi im to ne polazi za rukom vec su tamo VW vozila jako jeftina. Nova VW Jetta sa dobrom opremom i jakim motorom kosta oko 16000 dolara sto je smesna cena u odnosu na Evropu sto pokazuje njihovu pravu vrednost. Ali uvek je dosta gastrabajtera koji vole da bacaju pare i jos da ubedjuju ljude da su u pravu. Isti ti placaju polovne VW u Srbiji vise nego sto kostaju novi u Americi. Naravno sve ovo mozete lako da proverite preko neta da ne ispadne da iznosim netacne podatke. Pozdrav!
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»