Veliko interesovanje za nove Fordove modele

Publika 51. međunarodnog auto salonu u Beogradu, koji je završen juče, pokazala je izuzetno interesovanje za nove Fordove modele, koje je na štandu u hali 1 izlažio uvoznik, Grand Motors.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Fordov štand na Sajmu automobila u Beogradu

 

Domaća publika je prvi put mogla da vidi popularne Fordove modele u novom ruhu – "Fijestu", "Kugu" i potpuno novi "B-MAX".

 

Nova "Fijesta"

Najprodavaniji mali automobil u Evropi i najprodavaniji Fordov model na Starom kontinentu – "Fijesta" - u novom izdanju ima izmenjen prednji deo, nove svetlosne grupe pozadi, delimično preuređenu unutrašnjost, brojne tehničke inovacije i neke nove funkcije kojim se ne može pohvaliti inače brojna konkurencija u ovom segmentu.


To je, recimo, novi „pametan“ ključ, koji podiže nivo bezbednosti mladih vozača: roditelji mogu da programiraju ključ kojim se otvaraju vrata i pokreće motor tako da vozilo ne može da se kreće brže od ograničene brzine (recimo, 100 km/h).

 

Takođe, MyKey sistem omogućava da se programira i jačina zvuka koji emituje audio oprema u vozilu (radio/CD, MP3).
 

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

Jedan od dva eksponata na beogradskoj izložbi pokreće sasvim novi motor koji se ugrađuje u još nekoliko Fordovih novih modela – jednolitarski turbo benzinac EcoBoost.

 

U izloženoj verziji nudi 125 KS i maksimalni obrtni momenat od čak 200 Nm. Nova generacija EcoBosst motora se odlikuje izuzetnom kompaktnošću („mašina“ bez pratećih agregata bukvalno može da stane na papir A4 formata!), kao i sjajnim performansama: velikom snagom, visokim obrtnim momentima pri niskim obrtajima, elastičnošću i agilnošću koju nude uporedivi dizel motori, a takva je i prosečna potrošnja. Za verziju od 125 KS sa start-stop sistemom fabrika deklariše prosečnu potrošnju od 4,3 litra na 100 km, ubrzanje od 0 do 100 km/h za 9,4 sekunde i maksimalnu brzinu od 196 km/h.
 

Automobil s ovim motorom i opremom Titanium, koja je mogla da se vidi na Fordovom štandu, nudi se po akcijskoj sajamskoj ceni od 15.575 evra (u dinarskoj protivvrednosti).


Nova "Fijesta" je dobila i novi dizel motor – od 1,5 litara sa 75 KS i 185 Nm maksimalnog obrtnog momenta. On je još skromniji u potrošnji: po fabričkim navodima, u kombinovanom ciklusu, prosek je samo 3,7 litara. Tim motorom opremljena nova "Fijesta" stiže do maksimalne brzine od 167 km/h, a od 0 do 100 km/h stiže za 13,5 sekundi. Eksponat s ovim motorom i opremom Titanium imao je sajamsku cenu od 14.935 evra.

Inače, "Fijesta" s novim „licem“, novim motorima i nekoliko originalnih tehničkih rešenja, „startuje“ s početnom cenom od 9.990 evra, koliko treba platiti za vozilo iz sajamske ponude sa petoro vrata, benzinskim motorom od 1,25 litara, 82 KS, opremom Ambiente i ručnim klima uređajem.
 

Ford "Kuga"

Novo ruho, nove motore i opremu dobio je i model "Kuga", koji je na Fordovom štandu u hali 1 bio izložen u verziji sa pogonom na obe osovine, EcoBoost benzinskim motorom od 1,6 litara od 180 KS (240 Nm), dodatno obogaćenim paketom opreme Titanium i akcijskom cenom od 33.965 evra.

 

No, nova "Kuga" se može kupiti već za 22.100 evra, koliko košta varijanta s pogonom na prednje točkove, benzinskim EcoBoost motorom od 1,6 litara,150 KS i paketom opreme Trend.
 

"Kuga" druge generacije je dobila drugačiji prednji deo, što je, uz još neke promene, karoseriju produžilo za 81 mm (na 4.524 mm). Mada je za četiri milimetra uža i za osam niža od istoimenog vozila prethodne generacije, vozaču i saputnicima nudi više komfora, ali i nekoliko tehničkih „specijaliteta“.

 

Prtljažnik se otvara nogom

Na primer, to je sistem za otvaranje petih vrata – prtljažnika bez ključa i bez angažovanja ruku: dovoljno je da se nogom lagano zamahne ispod branika pa će

Pogledajte ponudu polovnih Fordova na sajtu Mojauto.rs.

senzori aktivirati mehanizam za automatsko otvaranje! To je jedan od detalja koji ovo vozilo sve više priblližava premijum ponudi u ovom segmentu. Kupac može da se opredeli i za drugu dodatnu opremu – na primer, za sistem koji pomaže pri parkiranju, kao i za Active City Stop sistem, koji pri nižim brzinama u gradu zaustavlja vozilo ako vozač na vreme ne uoči prepreku.
 

Ford "B-MAX"

Sasvim nov model na sajmu i u Srbiji je B-MAX, kompaktan monovolumen sa revolucionarnim rešenjem za otvaranje zadnjih vrata (bez takozvanog B stuba – između prednjih i zadnjih vrata).

Novi sistem nudi bezmalo metar i po slobodnog prostora za uIazak i izulazak iz vozila, što je izuzetna pogodnost za majke s malom decom, teže pokretljive osobe ili prevoz predmeta većih gabarita. Uz to, preklapanjem zadnjih sedišta i naslona na prednjem to postaje i vrlo upotrebljv mali „kombi“.
 

Na beogradskoj manifestaviji je bila predstavljena verzija sa benzinskim motorom od 1,4 litra, 90 KS i paketom opreme Trend, po sajamskoj ceni od 13.960 evra. I ovaj model ima nižu „startnu“ cenu, pa se, uz akcijski popust, može kupiti već za 11.200 evra (s benzincem od 1,4 litra i opremom Ambiente).

Povezane teme: Sajam automobila u Beogradu, Ford, Fijesta, Kuga

Poslednji komentari

switchboard
Četvrtak, 04. 04. 2013. 14:37h
neregistrovan korisnik
prethodna fiesta je bila okej, ne znam šta im bi sa ovim restajlingom.. ko hoće aston martina taj sigurno neće uzeti fiestu :)
Mladen
Ponedeljak, 01. 04. 2013. 19:19h
neregistrovan korisnik
za Skodine modele
JBG
Ponedeljak, 01. 04. 2013. 17:55h
neregistrovan korisnik
Sta bi ti?! Cene su tolike kod savremenih automobila. Danas na autu nista ne mozes sam da uradis, samo kompjuteri. I meni je preskupo, al eto, nije to Golf 2.
Iznogud
Ponedeljak, 01. 04. 2013. 14:04h
neregistrovan korisnik
Prvo se raspitajte o ceni redovnih servisa. Stavljanje na kompjuter kosta 4000, filter za gorivo 8000, ... sve u svemu redovan servis izadje oko 20 000 din... ja vozim sluzbenog forda, privatno ga ne bih uzeo ni dzabe... Servis je besmisleno skup za ovakav auto.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»