Na koju marku automobila prvo pomislite kada kažete AMERIKA?

Američka automobilska industrija obiluje modelima poznatih i manje poznatih modela različitih marki. Prva asocijacija na ovu temu je Ford. Osnovan sada već davne 1903. godine od strane čuvenog Henrija Forda, doneo je svojevrsnu revoluciju u svetu automobilske industrije.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Sve od njihovog prvog modela A pa do danas postao je sinonim za vozila sa ovog kontinenta, kao i za grad Detroit, iako sedište fabrike više nije u ovom gradu. Čuvena je Henrijeva ideja da svaki radnik ostane na jednom mestu i radi jedan zadatak umesto da obilazi različita odeljenja. Ovim je uštedeo znatno na utrošenim radnim satima potrebnim za sklapanje jednog automobila. 

FORD FIESTA 1.4 TDCI
Fabrika se u potpunosti preselila u Dirborn 1917. godine, gde je i danas sedište kompanije. Od modela A sa 8 konjskih snaga kojih je proizvedeno tek 1700 za prvih 15 meseci rada stiglo se do giganta sa 176000 zaposlenih, koliko koncern danas broji. 

FORD FIESTA N1 1.5 TDCi
Uprkos brojnim nedaćama sa kojima se proizvođač suočavao u početku, inventivnost, upornost (Ford je prvi uspešno proizveo V8 motor u jednom komadu iako su stručnjaci tvrdili da je to nemoguće) i istrajnost su doveli do ovakvih rezultata. U ovom trenutku Ford ima u ponudi preko 20 različitih modela, a oko 1500 automobila ovog čuvenog proizvođača možete pretražiti i na našem sajtu.

FORD MONDEO 2.0 TDCI BUSINESS

 

Povezane teme: ford, ford mondeo, ford fiesta
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»